Erikvenneman
Beauty en verzorging

Manieren om etherische olie te gebruiken

Je hebt verschillende manieren om etherische oliën te gebruiken. Het verschilt per olie welke manier het meest wordt aangeraden en bovendien mag niet alles op elke manier gebruikt worden. Daarnaast heeft elke manier van gebruik ook weer zijn eigen effecten. Ben je benieuwd naar welke manieren je etherische oliën kan gebruiken? Lees dan snel verder.

Inhaleren

Sommige oliën werken goed wanneer je ze direct inhaleert. Doe dit altijd voorzichtig en alleen met etherische oliën die hier geschikt voor zijn.

Diffusie

Door middel van een aroma diffuser kun je etherische oliën verdampen en dus verspreiden door de lucht. De ruimte zal heerlijk ruiken naar de olie. Je merkt de effecten al snel.

Verdampen of stomen

Als je een etherische olie wil verdampen of ermee wil stomen, kun je een paar druppels in een kom kokend water doen. Houd het hoofd erboven en dek het af met een handdoek. Wanneer je diep en langzaam inademt, merk je al snel het effect van de etherische olie.

Op de huid

Sommige oliën zijn erg geschikt om direct op de huid aan te brengen. Maar let wel op, niet met elke olie kan dit. Breng de olie aan op bijvoorbeeld de plek waar je last van hebt, achter je oren, op het hoofd, op je voeten, et cetera. Eventueel kun je de olie eerst verdunnen voordat je het op de huid aanbrengt.

Massage

Je kan etherische oliën goed gebruiken tijdens een massage, maar ook ervoor of erna. Een massage met bijvoorbeeld een etherische lavendel olie zal erg therapeutisch en prettig zijn. Ook dit kan dus niet met elke olie, omdat niet alle olie op de huid gebruikt mag worden. Let daar dus goed op.

In het badwater

Voeg vier tot zes druppels olie toe aan het badwater en krijg er een heerlijke geur voor terug. Afhankelijk van de olie werkt dit ontspannend of verzachtend. Let wel op, olie mengt niet goed met water. Meng de olie dus eerst met een scheutje melk of wat badzout. Zo mengt de olie zich wel goed door het water, en voorkom je dat de olie er als een laagje bovenop ligt.

Parfum

Veel oliën zijn geschikt om te gebruiken als parfum. De aroma’s zorgen voor de ontspannende of helende werking van de olie.

 

https://www.benc.nl/nl/lavendel-olie.html