Erikvenneman
Image default
Dieren

Last van vervelende insecten? Zo houd je ze buiten de deur!

Niets is vervelender dan insecten in huis. Met het stijgen van de temperaturen kunnen ze voor veel overlast zorgen. Muggen, vliegen, spinnen en zilvervisjes zie je ineens overal op je muren, plafond en in de badkamer. Hoe kun je het beste insecten op een diervriendelijke manier bestrijden, waardoor ze niet meer terugkomen?

Zelf insecten bestrijden

Insecten horen buiten te leven, ze zijn belangrijk voor ons ecosysteem en dragen bij aan de natuurlijke levenskringloop. Ze dienen als voedsel voor andere dieren of ruimen kadavers op. Maar wat voor nut heeft een zilvervisje binnen eigenlijk? Het antwoord is simpel; eigenlijk niets. Buiten leven ze van dood organisch materiaal. Binnenshuis zitten ze graag op kleding, papier, stucwerk, muren en badkamers. Ze leven op eiwitten, koolhydraten en zetmeel, maar kunnen ook leer eten als het nodig is. Een ware zilvervisjes plaag kan voor materiële schade zorgen. Het vervelende van deze insecten is, is dat er binnen een mum van tijd heel veel van die beestjes door je huis krioelen, als je er niets aan doet. Als je last van zilvervisjes thuis hebt, kun je een paar dingen doen. Zelf bestrijden of een professioneel bedrijf inschakelen.

Zilvervisjes houden van vochtproblemen in huis

Insecten bestrijden kun je op vele manieren zelf oplossen, maar belangrijker is om de oorzaak van het probleem te vinden. Insecten kunnen terugkomen, als je niet effectief naar de grote boosdoener in huis zoekt. Vochtproblemen in huis is vaak de grote oorzaak, dat de insecten zich goed kunnen voortplanten en blijven. Zorg dat je een goed geventileerd en geïsoleerd huis creëer, het is een van de eerste dingen die je kunt doen om je huis van zilvervisjes te ontdoen. Je bespaart tevens op je energierekening met een goede ventilatie en isolatie. Om deze insecten in huis verder te bestrijden zijn er tal van mogelijkheden:

  • De bron zoeken, waarom heb ik zilvervisjes in huis?

  • Met een hygrometer luchtvochtigheid door te meten

  • Door vochtopnemers de luchtvochtigheid onder de 50% te krijgen

  • Alle naden en gaten in huis dichtmaken

  • Een opengesneden aardappel op een vochtige krant leggen, in de buurt van de zilvervisjes

  • Honingval- of lokdoos

  • Een toiletblokje bij openingen leggen

  • Lavendelspray of lavendel geurstokjes

Is het probleem echter groter dan je dacht en kun je de insecten in huis niet zelf bestrijden? Neem dan een professioneel bedrijf in de arm voor vrijblijvend advies en laat het door een ervaren vakman bestrijden.