Erikvenneman
Image default
Entertainment

Voor de fans: Pokemon Pokedex en Pokemon RPG

In 1996 kwamen de eerste Pokémonspellen uit voor de Nintendo Game Boy. Het is een van de meest populaire en succesvolle games van de wereld. De oorsprong van Pokemon ligt in Japan en in 1999 is het populaire spel overgewaaid naar Europa. Pokemon staat voor Pocket Monsters, dit is Engels voor zakmonsters. Naast een game is Pokemon ook een televisie serie en animatie.

Er zijn verschillende platformen waar de grootste fans van Pokemon bij elkaar komen en met elkaar kunnen communiceren. Op deze platforms wordt onder andere informatie gedeeld, Pokemons geruild, en nog veel meer.

Pokemon Pokedex

Een Pokemon pokedex betekent een verzameling van informatie over alles wat met de desbetreffende Pokemon te maken heeft. De pokedex wordt onderverdeeld in verschillende categorieën, ook wel generaties of regio’s genoemd.  Via de dex kun je alle gewenste informatie van een bepaalde soort Pokemon vinden. In de game begin je altijd met een lege dex, maar zodra je een Pokemon tegenkomt kun je de Pokemon Pokedex raadplegen voor meer informatie.

Pokemon RPG

Pokemon RPG is een online game van Pokemon. RPG staat voor “role playing game”. Dit wil zeggen dat je in de huid kuipt van een echte Pokemon trainer. Als trainer kun je de wezens sterker maken en uiteindelijk de Pokemonstad zo groot mogelijk maken. Daarnaast kun je ook vechten met andere trainers om erachter te komen wie het sterkste wezen heeft getraind. Je kunt kiezen voor een generatie of regio en de game neemt jou mee naar deze wereld. Deze game is door fans gemaakt om een zo realistisch mogelijke ervaring te creëren. Doordat het een online game is kan er ook gechat worden met andere spelers. Pokemon RPG geeft nét dat beetje extra aan de originele versie van Pokemon.

https://www.pokemonstad.nl/pokedex/