Erikvenneman
Entertainment

Hoe kies je de ideale campingstoelen

Campingstoelen kunnen een groot verschil maken op jouw volgende uitstapjes, waardoor jouw verblijf op de camping rustiger en comfortabeler wordt. Om een echt ontspannende ervaring in de natuur te hebben, heeft je een draagbare campingstoel nodig die voldoet aan jouw behoefte aan comfort en duurzaamheid, die gemakkelijk te vervoeren is en gemakkelijk te monteren.

Er zijn veel verschillende soorten campingstoelen op de markt, we hebben deze gids gemaakt om je te helpen bij het kiezen van de stoel die het beste bij je past.

Hoe kiest je de perfecte campingstoel?

 

 

De juiste grootte kiezen

Kampeerstoelen zijn er in verschillende maten, van de minimalistische driepoots- tot de twee-persoonsstoel.  Het controleren van de gewichtslimiet op de verschillende campingstoelen is van vitaal belang, elk model heeft een ander maximumgewicht. Je wilt niet dat de stoel onder je in de stoel zakt terwijl je probeert plezier te maken. Het goede nieuws is dat er stoelen zijn die tot 300 kilo kunnen dragen, dus je zult er zeker een vinden die je comfortabel zal zitten.

Het gebruik van de stoel

 

Net zo belangrijk als de grootte is de manier waarop je de stoel wilt gebruiken. Als je lange tijd in jouw campingstoel wilt zitten, dan wilt je waarschijnlijk een model met wat extra elementen zoals zakken, bekerhouders en misschien een gewatteerde hoofdsteun. Als je de voorkeur geeft aan een draagbaar, lichtgewicht zitje dat je mee kunt nemen naar paden en niet te lang van plan bent te gaan zitten, dan is een kleiner driepootsmodel de beste keuze.

De ideale hoogte

De hoogte van de zitting is een vaak over het hoofd geziene overweging, maar uiterst belangrijk. Dit bepaalt niet alleen hoe gebogen je benen zullen zijn, maar ook hoe gemakkelijk of moeilijk het is om uit de stoel te komen.  Mensen met knieklachten of mobiliteitsproblemen zullen het gemakkelijker vinden om uit hogere stoelen te komen. Sommige modellen zijn in hoogte verstelbaar, wat geweldig is als de stoel wordt gedeeld door de familie.

Stabiliteit

 

Zitten rond het vuur moet een ontspannend moment zijn. En dat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over het uit je stoel vallen. Bredere campingstoelen zorgen voor extra stabiliteit, maar kunnen de stoel wel zwaarder maken.  Het extra gewicht zelf is ook een factor die de stabiliteit ten goede komt, dus zwaardere modellen zijn meestal stabieler. Driepootsmodellen zijn het minst stabiel, maar zijn gemakkelijker te hanteren.

Conclusie

Een goede campingstoel kan het verschil maken in jouw familie-avontuur. Met alle verschillende soorten campingstoelen die vandaag de dag op de markt zijn, zult je er ongetwijfeld een vinden die aan jouw wensen voldoet, of het nu gaat om een lichte stoel die zonder problemen kan worden meegenomen of een ruime stoel om te genieten van het vuur en de barbecue.

We hopen dat deze analyse jouw twijfels heeft weggenomen en je heeft geholpen bij het kiezen van het ideale model voor jouw volgende avontuur.