Erikvenneman
Image default
Bedrijven

Waarom zou je sneeuwkettingen gebruiken?

Sneeuwkettingen zijn kettingen voor om je banden die ervoor zorgen dat je auto niet wegglijdt bij hevige sneeuw op het wegdek. Soms zijn alleen winterbanden niet genoeg vanwege de gladheid of omdat er zo veel sneeuw ligt. In sommige landen zijn sneeuwkettingen zelfs verplicht, zelfs als je al winterbanden hebt. Vooral in de traditionele skilanden zijn kettingen verplicht op specifieke wegen zoals besneeuwde bergpassen. Dit wordt aangegeven door middel van een bepaald bord en geldt voor alle type voertuigen. Het is een blauw bord met een band en kettingen eromheen afgebeeld. Lees hieronder meer over waarom sneeuwkettingen nuttig zijn, tips en weetjes.

 

Tips en weetjes voor sneeuwkettingen

Sneeuwkettingen worden best gemonteerd op de wielen met aandrijving. Je kan het beste jezelf informeren over de verplichtingen betreft sneeuwkettingen per land. In sommige landen moet je ze verplicht in je auto hebben. Je kan kettingen kopen of huren bij autodealers. Het is handig om van tevoren te meten of de kettingen passen om de banden. Ook is het aan te raden dat de kettingen in de wagen binnen handbereik liggen. Daarbij is het verstandig om handschoenen en een zaklamp erbij te leggen. Er is ook een mogelijkheid om sneeuwsokken te gebruiken, die zijn ook al beter dan winterbanden, maar niet zo goed als kettingen.

 

Nuttig

Maar wat is eigenlijk het nut van sneeuwkettingen? Ze bieden extra grip op de sneeuw en zijn het beste als ze worden gecombineerd met winterbanden. Op de verpakking van de sneeuwkettingen wordt aangegeven hoeveel kilometer per uur je mag rijden met de kettingen. Maar over het algemeen is dit 50 km/uur. Het gebruik van sneeuwkettingen mogen niet gebruikt worden in tunnels en als ze het wegdek kunnen beschadigen.  

https://www.sneeuwkettingenkopen.nl/