Erikvenneman
Image default
Dieren

Dierenarts Eindhoven Woensel: het beste voor je konijn

Je wilt natuurlijk alleen het allerbeste voor je grote kleine vriend. Je konijn heeft al snel je hart veroverd met zijn kraaloogjes, zachte vacht en zijn schattige bolle kopje. Hoe kan iemand daar nou niet verliefd op worden? En daarom wil je natuurlijk alleen het allerbeste voor je konijn. En dan ben je bij dierenarts Eindhoven Woensel op het juiste adres. Of je konijntje nu slecht eet, gevaccineerd moet worden of zijn nageltjes geknipt moeten worden: hier krijg je het beste advies voor je konijn.

Je konijn vaccineren bij dierenarts Eindhoven Woensel

Het is weer zo ver: je konijn moet gevaccineerd worden. Dit is erg belangrijk, want anders kan hij ziek worden. De beruchte konijnenziektes Myxomatose en VHS maken helaas ieder jaar weer slachtoffers. En dat wil je uiteraard voorkomen. Dit virus is namelijk dodelijk voor je konijn. Tevens is het erg besmettelijk en dus makkelijk overdraagbaar op andere konijnen. De beste manier op te voorkomen dat je konijn ziek wordt, is om hem of haar te laten vaccineren. Hiervoor kan je bij dierenarts Eindhoven Woensel terecht. Doe dit zeker! Want je voorkomt hier veel leed mee!

Zo weet je of je konijn gelukkig is

Hoe weet je eigenlijk of je konijn lekker in zijn vel zit en of hij wel gelukkig is? Je zou het misschien niet zeggen, maar konijnen laten heel duidelijk en herkenbaar gedrag zien als ze gelukkig zijn. Het belangrijkste hiervoor is dat je konijn niet alleen mag zitten. Geef je konijn een vriendje. Konijnen zijn namelijk groepsdieren en vinden het niet fijn om alleen te zitten. Zet nooit twee mannetjes bij elkaar. Dit is vragen om problemen. Ook twee vrouwtjes is niet aan te raden, maar de kans op succes is iets groter dan met twee mannetjes. Het beste is om een mannetjes en een vrouwtjes samen te zetten. Laat ze dan wel steriliseren/castreren! Anders heb je binnen no-time babykonijnen. Heel schattig, maar als je hier onervaren in bent kan dit gevaarlijk zijn voor de gezondheid van je konijn. Oke, je konijnen zitten nu samen. Goed! Dan is het belangrijk dat ze een groot genoeg verblijf hebben. Ze moeten minstens drie sprongetjes kunnen maken. Anders is het verblijf te klein. Tevens is het belangrijk dat er een buitenruimte aan het verblijf zit. Veel konijnenhokken die je in winkels kunt kopen zijn niet geschikt. Let hier goed op!

Hoe gedraagt een gelukkig konijn zich

En dan nu het gedrag van een gelukkig konijn. Ze zitten nu met z’n tweeën en het verblijf is groot genoeg. Perfect! Twee konijnen kunnen intens gelukkig met elkaar zijn. Ze wassen elkaar en gaan inning naast elkaar liggen. Zie je je konijn ineens ‘omvallen’? Ineens op zijn zij vanuit het niets? Gefeliciteerd! Jij hebt een zielsgelukkig konijn. Dit wordt namelijk een flop genoemd. En dat doen alleen konijnen die zich op hun gemak voelen. Ook zie je wel eens konijnen vreemde sprongen maken in de lucht. De pootjes strekken en een plotselinge draai midden in de lucht. Erg leuk om te zien! Dit noemen we een binky. En ook dit betekent dat je konijn heel gelukkig is. Heb je andere vragen over je konijnen? Vraag dan eens bij dierenarts Eindhoven Woensel: zij kunnen je zeker verder helpen!

https://web-wings.nl/