Erikvenneman
Image default
Dieren

Een origineel huisdier? Kies uit een van deze vier!

Honden en katten zijn natuurlijk de populairste huisdieren, maar deze kosten over het algemeen ook veel moeite, geld en geven een hoop rommel. Deze dieren moeten bijvoorbeeld gekamd worden, vaak eten en laten veel haren los. Er zijn ook “huisdieren” die vrijwel niks nodig hebben, maar gewoon zelfvoorzienend zijn. Lekker makkelijk, want zo kan er genoten worden zonder er moeite voor te hoeven doen.

Bijen

Bij bijen schiet niet direct een plaatje van een huisdier te binnen. Bijen leven voornamelijk in het wild of worden voor hun honingproductie gebruikt door imkers. Als huisdier komt het maar weinig voor. Toch is het mogelijk om bijen als soort huisdier te houden. Er bestaan namelijk speciale insectenhotels voor zulke dieren. Er zijn speciale bijenhotels waarin bijen zich kunnen verzamelen en zelfs honing kunnen produceren. Een bijenhotel is een soort vogelhuisje met kleine kruipruimtes en gaten waarin honing opgeslagen kan worden. De bijen hebben geen verzorging nodig, maar kunnen wel leuk zijn om af en toe te observeren

Mieren

Mieren, wat? Ja, mieren kunnen ook als soort huisdier gehouden worden. Deze kleine diertjes hebben weinig nodig om te overleven, maar ze kunnen erg interessant zijn om naar te kijken. Mieren kunnen in een terrarium gestopt worden met een soort gel of zand en andere natuurlijke producten die bijvoorbeeld uit het bos geplukt kunnen worden. Het interessante van mieren is dat ze tunnels gaan graven en dat deze ook zichtbaar zijn wanneer ze in een glazen terrarium gestopt zijn. Naast het graven van tunnels kan ook worden waargenomen hoe deze insecten hun koningin verzorgen.

Baardagame

De baardagame is een hagedis die behoort tot de familie agamen. De hagedis heeft een enorm stoer uiterlijk en kan prima als huisdier worden gehouden. Ze leven in het wild in woestijnachtige gebieden, dus het is ook belangrijk dat ze in zo’n omgeving worden gehouden. Deze dieren kunnen in een terrarium leven, maar zorg eer voor dat deze niet te klein is. Naast de schoonheid van het dier is het ook erg interessant om te zien hoe ze eten. Om de baardagame te voeden kunnen dode of levende insecten in het terrarium worden gegooid. Het is spectaculair om te zien hoe de baardagame vervolgens het dier opjaagt en vervolgens opeet.

De wandelende tak

De wandelende tak is een huisdier dat vrijwel geen verzorging nodig heeft. Het nadeel van dit huisdier is dan ook dat ze vrij weinig doen. De wandelende tak is een insect dat lijkt op een dun takje met poten, grappig om te zien bewegen. Ook deze dieren kunnen worden gehouden in een terrarium. Naast wandelende takken zijn er ook wandelende bladeren, ja echt. Deze insecten zijn prima geschikt als huisdier en kunnen een leuke toevoeging aan de kamer zijn. In het terrarium is het belangrijk een natuurlijke omgeving te creëren. Het kan soms even zoeken zijn voor de wandelende tak is gevonden, omdat hij niet erg opvalt tussen bladeren en andere takken.