Erikvenneman
Beauty en verzorging

Haartransplantatie voordelen

Een haartransplantatie brengt verschillende voordelen met zich mee. Dankzij deze behandeling kunt u haar vanaf het achterhoofd laten transplanteren naar kale of kalende plekken. Op deze manier is het dus mogelijk om uw haar weer terug te krijgen. Alleen mag er eigenlijk niet worden gesproken van ‘terug krijgen’, er is slechts sprake van het verplaatsen of transplanteren van haar. In dit artikel gaan we de verschillende haartransplantatie voordelen bespreken. Ook de nadelen van deze behandeling zullen kort worden behandeld.

Wat zijn de voornaamste haartransplantatie voordelen?

Om de belangrijkste voordelen van een haartransplantatie te kunnen beoordelen, moet er eerst meer worden uitgelegd over de manieren om haar te transplanteren. De meest voorkomende haartransplantatie methode is momenteel de FUE haartransplantatie methode. Tijdens deze behandeling worden de grafts één voor één uit het donorgebied verwijderd met een holle naald. Op deze manier blijft het donorgebied zo veel mogelijk intact. Dankzij deze haartransplantatie methode is deze behandeling veel populairder geworden. Vroeger werd namelijk veelal de FUT haartransplantatie behandeling uitgevoerd en hierbij bleef er altijd een groot en lelijk litteken achter. Het is belangrijk dat u altijd goed nadenkt over de manier waarop het haar kan worden getransplanteerd. Neem een weloverwogen beslissing over de methode en onderga deze pas, wanneer u hier voldoende informatie over heeft ingewonnen.

Het belangrijkste voordeel

Het belangrijkste voordeel van een haartransplantatie is dat uw eigen haar wordt gebruikt. U kunt het getransplanteerde haar daarom na de behandeling hetzelfde verzorgen als uw eigen haar. U kunt dit op de normale manier wassen, drogen en bovendien ook stylen. U kunt dus gewoon nog gel of wax gebruiken. Het voornaamste nadeel van de behandeling is dat u het resultaat pas na ongeveer een jaar kan zien. Veel mensen beschouwen dit als een belangrijk nadeel. Daarnaast is het ook een kostbare behandeling, die helaas niet voor iedereen toegankelijk is. Gelukkig zijn er tegenwoordig wel een aantal wat goedkopere alternatieven, zoals een haartransplantatie in Turkije.