Erikvenneman
Gezondheid

Laserontharings behandeling volgen met psoriasis?

Psoriasis is een veelvoorkomende huidziekte bij mannen en vrouwen. Normaal gesproken worden oude huidcellen vervangen door nieuwe huidcellen, zonder dat iemand daar iets van merkt. Bij psoriasis is het vervangingsproces van de huis verstoord en werkt dit proces super snel. Huidcellen kunnen zich hierdoor niet volledig ontwikkelen en beginnen af te schilferen. De klachten die bij psoriasis voorkomen zijn pijn, jeuk, huidschilfers en rode plekken.

Zou dit invloed hebben op permanente ontharing? U leest het hier!

  

Permanent ontharen met psoriasis

 
Iedereen heeft haargroei, ongeacht iemand aan psoriasis lijdt of niet. Voor zowel mannen als vrouwen die lijden aan psoriasis en willen afkomen van ongewenste haargroei of overbeharing, is permanent ontharen via laserontharing mogelijk. Deze techniek werkt namelijk heel specifiek en gericht op het permanent ontharen van bepaalde gebieden.

In sommige gevallen kan deze behandeling echter voor nieuwe wondjes of een psoriasis uitbraak zorgen, maar dit is niet altijd het geval. Er zijn echter een aantal voorzorgsmaatregelen waar rekening mee moet worden gehouden en daarnaast behandelt niet iedere laser specialist personen met deze huidaandoening.

 

Houd rekening met de volgende voorzorgsmaatregelen

 
Er zijn een aantal zaken waar rekening mee moet worden gehouden. Allereerst is het belangrijk om contact op te nemen met je huidspecialist en met een gespecialiseerde kliniek. Probeer ervoor te zorgen dat de psoriasis zo goed mogelijk onder controle is en vermijd de gebieden waar de aandoening actief is. Scheer en onthaar deze gebieden niet. Probeer vervolgens samen met een gespecialiseerde kliniek laserontharing uit op een bepaald deel van het lichaam om te ontdekken hoe de huid op de behandeling reageert. Bespreek met de huidspecialist hoe de huid het beste voor- en na de behandeling moet worden verzorgd. Extra aandacht en zorg voor de huid altijd belangrijk, maar vooral bij psoriasis.

Woont u in de regio Amsterdam? Dan adviseren wij te kijken bij ontharingsspecialist Sensitif. Hier wordt u duidelijk geïnformeerd over de mogelijkheden en behandelingen.