Erikvenneman
Auto's en Motoren

Elektrisch rijden heeft de toekomst

We bewegen ons steeds vaker voort met behulp van elektriciteit. En dan niet alleen in de auto, maar ook op de fiets!

 

Elektrische auto’s

 

Elektrische auto’s zijn de toekomst, en zij raken ook steeds verder ingeburgerd. Op steeds meer plekken kom je laadpalen tegen, en vrijwel iedereen die tegenwoordig een nieuwe auto aan gaat schaffen denkt op zijn minst even na over de optie om wellicht over te stappen op elektrisch rijden. En logisch ook! Elektrisch rijden is een stuk beter voor het milieu tenslotte. Waar het een aantal jaar geleden nog lastig was om je auto, zeker als je een lange rit voor de boeg had, goed opgeladen te krijgen en te houden, is het tegenwoordig met laadpalen in woonwijken, bij bedrijven, op grote parkeerterreinen en langs de snelweg een fluitje van een cent om op pad te gaan. Het laden gaat ook steeds sneller, ook niet onbelangrijk.

 

Elektrische fietsen

 

Eenzelfde ontwikkeling als bij auto’s zien we ook steeds meer terug bij fietsen. Hier is het echter niet het milieu dat mensen doet besluiten om over te stappen op elektrisch, sterker nog, een elektrische fiets is natuurlijk net wat slechter voor het milieu dan eentje die niet hoeft te worden opgeladen.

 

Als het gaat om elektrische fietsen, dan gaat het vaak om gemak. Bij de introductie waren het vooral senioren die overstapten op een elektrische fiets of e-bike. Het trappen op een reguliere fiets werd voor hen vaak wat te zwaar terwijl zij met een klein beetje ondersteuning nog prima vooruit konden komen. Hartstikke mooi!

 

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen, jong en oud, voor een e-bike. Zelfs scholieren die ver van school wonen worden erop gespot! Het is dan ook wel erg prettig natuurlijk, zeker bij tegenwind of heuvels die dagelijks bedwongen moeten worden dat een motortje je een klein beetje extra vaart geeft en zorgt dat je je niet helemaal rot hoeft te trappen.

 

Nu de elektrische fiets steeds verder is ingeburgerd, komen ook vraagstukken met betrekking tot de accu’s ervan tot leven. Want wat doe je als je accu steeds slechter gaat functioneren of zelfs al kapot is? De levensduur van een accu is over het algemeen een stuk korter dan die van een fiets. De accu vervangen lijkt dus een logische keuze, maar is lang niet altijd noodzakelijk: ook fiets accu reparatie wordt steeds vaker als optie aangeboden. Laat je je accu reviseren of repareren dan worden alleen de cellen binnenin de accu vervangen, en niet de gehele accu. Dat scheelt een hoop geld, en is ook stukken beter voor het milieu. Zeker het overwegen waard dus!

https://www.accureviseren.nl/