Erikvenneman
Bedrijven

Weg met de losse kabels op de werkplek

Uw kantoor is eindelijk ingericht. Op de deur prijkt de naam van uw bedrijf en het logo. Binnen blijken bepaalde kleurencombinaties veelvuldig te zijn gebruikt en ziet het er allemaal netjes uit, allemaal tekenen van professionalisering. En dan is er een tegenvaller… er blijkt een wirwar van allerhande kabels waar te nemen. Wat rommelig! Vertelt dit ook iets van uw organisatie? Gelukkig kunt u door middel van kabelmanagement hierin een oplossing brengen.

Managen van kabels, wat is dat?

Het woord kabelmanagement kan je wel drie stappen achteruit doen brengen. U denkt geheid dat u weer in de schoolbanken moet of ergens een cursus zal moeten volgen. Gelukkig zit het anders, het is maar een leuk woordje voor het toepassen van een systeem om rondslingerende kabels efficiënt bij elkaar te brengen.

Waarom kabels managen

Het managen van kabels is behalve voor de uitstraling ook gewoon echt nodig. De kans dat u over de kabels heen struikelt en daarbij equipment met u mee trekt is zo relatief kleiner geworden. Vaak staan wij er niet bij stil, maar apparatuur en kabels worden op deze manier ook vernietigd omdat er elementen stuk gaan. Maar ook de ongelukken op de werkplek worden zo miniem gehouden. Bedrijven streven er immers naar om zo min als mogelijk ongevallen op de werkvloer te registreren. Geen verzwikt enkel of gescheurde lip. Het managen van de kabels is daarom een mooie start.

Brandgevaar

Aan de andere kant zorgt het ordenen van kabels er ook voor dat er minder brandgevaar dreigt. Onderzoek heeft uitgewezen dat een groot deel van alle branden door elektra veroorzaakt wordt. Bijvoorbeeld, een bundel van verstrengelde kabels, aangesloten op het elektrisch net kan ervoor zorgen dat kabels warm worden en gaan smelten. Zo ontstaat er een kortsluiting dat uw apparatuur per direct kan vernietigen en waardoor er ook brand kan ontstaan.

Uw kabels managen

Uiteraard zijn er verschillende manieren om uw kabels te managen. Als het nou bestemd is voor onder uw bureau of niet, u kunt er in ieder geval het ergste mee voorkomen. Kabelmanagement kantoor online geeft vele resultaten over de mogelijkheden om de kabels weg te werken. In de aanschaf van uw systeem bent u geheel vrij. U kunt ervoor kiezen om professionals op het gebied van kabelmanagement kantoor online in te schakelen. De professionals bepalen, aan de hand van de situatie, het type systeem dat gebruikt zal worden. Maar het is ook net zo makkelijk om zelf uw kabels te managen. Eerst zult u, voordat u aan de slag gaat met het kopen van de systemen, duidelijk aan moeten geven welke kabels u wenst te managen.

Kabels opruimen

De stekkerdoos is het meest bekende manier om de kabels op te ruimen. Dit hebben de meeste mensen dan ook in gedachten als zij enigszins aan kabelmanagement denken. De doos kunt u bijvoorbeeld centraal aan de muur of aan je bureau vastmaken waardoor hij op een plek blijft zitten. Vele personen gebruiken ook kabelgoten. U kunt ook de kabelgoot met de daarvoor bestemde clips vastdoen, waarna u er de kabels netjes in doet.

Kabels vastbinden

Een andere manier is uiteraard om de kabels vast te binden. Hier zijn er verschillende mogelijkheden voor. U kunt dit met klittenband, sleeves, kabelslangen maar ook kabel, clips. De kabels worden zo netjes bij elkaar gebracht waardoor ze niet tegen iets anders aan komen wat minder schade kan opleveren. De mogelijkheden worden hier weergegeven. 

https://www.humanoffice.nl/