Erikvenneman
Woning en Tuin

Wat zijn serres?

Serres zijn ruimtes die meestal aan het huis gebouwd worden. Het is een manier om wat meer ruimte te maken door de woonkamer of keuken te vergroten met een serre. Ook bestaan er vrijstaande serres. Een kenmerk dat alle serres wel in gemeen hebben is dat ze voor een groot deel uit glas bestaan.

Als je meer ruimte nodig hebt is een serre laten bouwen een goedkope keuze. De bouwkosten zijn minder en het word sneller gebouwd. Je hebt dan bovendien ook meer ligt in het huis dat door de serre naar binnen komt. In plaats van muren is er dan glas aan de achterkant van het huis. Serres worden aan de tuinzijde gebouwd meestal zodat je een mooi uitzicht hebt.

Voor het laten bouwen van serres moet je bij een serrebouwer aankloppen. Een serrebouwer kan dan langskomen en kijken wat er allemaal mogelijk is. De opties van een serre zijn namelijk ook beperkt tot beschikbare ruimt en bestaande constructie. In overleg kan er gekeken worden welke typen serre er allemaal mogelijk zijn. Daarna kan de serrebouwer een offerte opmaken voor het bouwen van de serre en indien je akkoord gaat kan het project op gang worden gebracht.