Erikvenneman
Financieel

Thuis een kasboek maken

Je kunt zelf thuis makkelijk een kasboek maken binnen een korte tijd. De enige keuze die je moet maken is of je het op papier wil dus een echte kasboek of op de computer. Voorkeur verschilt per persoon, sommige vinden fijner om een fysieke kasboek te hebben en voor andere is het op de computer prettiger.

Als je de voorkeur geeft aan een fysieke kasboek maken heb je een aantal opties. Je kunt een goedkope schrift kopen of een wat duurdere lege boek. Een boek heeft dan een harde kaft. Een schrift is voor de meeste mensen meer dan genoeg voor kasboek maken. Je moet de bladzijdes vervolgens opdelen in de soort uitgaven en inkomsten die je hebt. Daarna is het een kwestie van datums bij zetten en alles netjes erin schrijven.

Een kasboek maken op de computer werkt op ongeveer dezelfde manier maar je hoeft niks te kopen. Je computer of laptop heeft vaak zelfs Excel. Dit is een programma dat zelfs grote bedrijven gebruiken voor hun boekhouden. Je kunt het dan ook prima gebruiken voor een kasboek maken. Je pakt hetzelfde aan als met de fysieke boek maar nu hoef je niet te schrijven. Je hoeft alleen maar alles 1 keer te typen en daarna kopieer je het steeds.