Erikvenneman
Image default
Bedrijven

Wat zijn de voordelen van regelmatig veganistisch eten

Steeds meer Nederlanders komen erachter dat veganistisch eten verschillende voordelen met zich mee brengen. Daarnaast kunt u gemakkelijk heerlijke gerechten maken zonder vlees te gebruiken. In plaats daarvan wordt gebruik gemaakt van veganistische vleesvervangers of groente. Mensen die meerdere dagen per week geen vis of vlees eten noemen we flexitariers. Ondanks dat dit niet beter is als vlees en vis volledig uit uw voedingspatroon laten, heeft het overslaan van een aantal dagen ook zijn voordelen. Benieuwd naar wat deze voordelen zijn? Lees dan gerust verder!

 

De voordelen van minder vlees en vis consumeren

Het verminderen van vlees en vis op een dagelijkse basis kan u dus verschillende voordelen bieden. Een van de allerbelangrijkste vinden wij het feit dat u minder dierenleed veroorzaakt. Als u uw hele leven lang vegetarisch eet, zult u in uw leven in totaal 900 dieren sparen. Dit kan al erg gemakkelijk door veganistische vleesvervangers in uw gerechten te verwerken. Bovendien is het ook beter voor uw gezondheid. Als u teveel rood en bewerkt vlees eet is de kans op gezondheidsklachten groter. Dit kunnen gezondheidsklachten zijn als diabetes, beroertes en kanker. Bewerkt vlees staat dan ook op de lijst van kankerverwekkende stoffen. Online kunt u hier meer over terugvinden. Bovendien is het ook beter voor het klimaat en milieu om vaker veganistisch te eten. Veehouderij stoot namelijk erg veel broeikaseffecten uit. Om veehouderij te onderhouden worden ook onder andere tropisch regenwoud gekapt om zo voedsel te kunnen produceren voor de veehouderij. Door het kappen van deze wouden zal er minder biodiversiteit zijn. Op lange termijn kan dit vervelende gevolgen hebben voor de aarde.

 

Veganistisch is erg lekker!

Tegenwoordig ontwikkelen we erg veel dus ook steeds meer veganistische vleesvervangers. Doordat we steeds slimmer worden kunnen we de smaak van veganistisch eten zo goed nabootsen dat men veganistisch eten niet onsmakelijk kan vinden. Bij een gehaktballenwedstrijd in 2013 van de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie werd de derde prijs gewonnen door de gehaktbal van de Vegetarische Slager. De vakkundige jury wist niet dat er een vleesloze bal tussen zat. Dit zegt een hele hoop over de ontwikkeling van vegetarisch eten. Op www.happyvegan.nl kunt u verschillende recepten vinden voor heerlijke vegan recepten!

 

https://happyvegan.nl/vegan-recepten/alles-over-vleesvervangers/