Erikvenneman
Image default
Bedrijven

Overkapping plaatsen

Een overkapping plaatsen in je tuin is zeker geen overbodige luxe. Het geeft een grote meerwaarde aan je tuin. Door een overkapping kan je langer genieten van je tuin zonder dat een beetje regen of extreem felle zon je hierin belemmerd. Toch zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden met het plaatsen van een terrasoverkapping.

 

Materiaal 

Een van de belangrijkste keuzes is de materiaalsoort voor je overkapping. Wil je een duurzame en onderhoudsvrije overkapping dan is het verstandig om voor een metaalsoort te gaan. Aluminium is hierbij een goede optie. Er zijn natuurlijk ook andere opties maar let dan wel op dat sommige metaalsoorten snel roesten. Daarnaast kan je voor hout gaan. Dit kan je namelijk zelf nog schilderen of beitsen. Echter vergt dit wel wat meer onderhoud. Daarnaast kan je ook voor een wand in je overkapping kiezen. Hiervoor is glas een goede optie om ruimtelijk effect te creëren. Je kan ook kiezen voor polycarbonaat. Dit is lichter dan glas en laat voldoende licht door.

 

Plaatsing

 

Daarnaast is de plaatsing belangrijk. Je kan het natuurlijk zelf doen, maar dan is de kans groter dat de overkapping niet juist wordt geplaatst. Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Daarom is het verstandig om een overkapping op maat te laten maken. Jouw overkapping wordt dan passend voor jouw tuin gemaakt en door professionals geïnstalleerd. Zo kan jij snel genieten van je overkapping en weet je zeker dat nog lang ervan kan genieten.

  

https://handelsondernemingkirkels.nl/overkapping-op-maat/