Erikvenneman
Image default
Bedrijven

Je gehele loopbaan gemotiveerd blijven om te werken

Het is tegenwoordig niet meer raar om een carrière switch te maken of om door te groeien naar hogere functies. Vroeger was het wel nog veel normaler om binnen een zelfde functie te blijven werken tot aan je pensioen. Het is logisch dat het moeilijk is om tot aan je pensioen gemotiveerd te blijven voor exact dezelfde functie. Het is dan ook goed om jezelf te blijven ontwikkelen en door te blijven leren. Door jezelf te blijven ontwikkelen maak je ook een persoonlijke doorgroei. Daarnaast gaat een functiegroei vaak ook gepaard met een salarisgroei of een uitdagendere functie.

Groeien binnen je huidige bedrijf

Misschien is het niet het eerste waar je aan denkt bij een nieuwe functie, maar vaak zijn er heel veel mogelijkheden binnen je huidige bedrijf. Vooral als het bedrijf wat groter is, is er vaak nog ruimte genoeg om jezelf te kunnen door ontwikkelen. Zo werken veel grote bedrijven met opleidingsbudget waardoor je naast je huidige baan dingen kunt blijven bijleren. Uiteindelijk kan het zijn dat je deze nieuwe kennis kunt gaan toepassen in een nieuwe of uitgebreidere functie. Het kan dus zeker geen kwaad om jouw wensen en dromen op tijd aan te geven bij jouw werkgever. Werkgevers zien jou waarschijnlijk niet graag vertrekken. Om die reden zal de werkgever het gesprek meestal met jou aangaan.

Groeien buiten je huidige bedrijf of sector

Mocht je echt behoefte aan iets totaal anders of geeft jouw werkgever niet voldoende opties, dan wordt het tijd om buiten je huidige bedrijf op onderzoek uit te gaan. Een goede eerste stap kan het doen van een loopbaantest zijn. Door een test te doen krijg je inzicht in welke functies of sectoren aansluiten bij jouw wensen van dit moment. Met de uitslag van de test kun je opzoek gaan naar de mogelijkheden buiten je huidige bedrijf en misschien wel buiten je huidige sector. Het is nooit te laat om een switch te maken. Veel mensen denken op latere leeftijd dat ze niet meer kunnen wisselen of doorgroeien, maar hoe leuk is het om tot aan je pensioen met een lach naar je werk te kunnen gaan.

https://www.testgroup.nl/loopbaantest/