Erikvenneman
Woning en Tuin

Wat kun je doen tegen insecten in huis?

Insecten in huis; het komt vooral voor tijdens de lente en zomer. Je wilt dit natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen, want insecten kunnen voor flink wat overlast zorgen. Niet alleen muggen en vliegen, maar ook mieren en wespen kunnen je huis binnendringen en voor vervelende situaties zorgen.

Gelukkig zijn er genoeg manieren waarop je dit tegen kunt gaan. Je kunt insecten in huis niet alleen verwijderen, maar ook voorkomen.

Insecten in huis verwijderen

Hoe verwijder je insecten in huis? Daar zijn verschillende manieren voor. Hoewel het afhankelijk is van welk insect je in huis hebt, kun je diverse oplossingen vinden. Heb je last van vliegen in huis? De ramen tegen elkaar openzetten kan een goede oplossing zijn. Hier houden vliegen niet van en zo kun je ze uit je huis krijgen.

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een van de middelen tegen insecten. Kijk uit met gif; dit is niet alleen schadelijk voor mensen, maar ook voor je huisdieren. Lokdoosjes werken vaak niet omdat ze bepaalde insecten juist naar je woning lokken.

Een insectenvrij huis: voorkom overlast

Om insecten in huis te voorkomen kun je verschillende maatregelen nemen. Zo kun je ten eerste kiezen voor horren. Deze vliegenramen zorgen ervoor dat vliegende insecten je woning niet in kunnen komen.

Je kunt kiezen voor verschillende soorten horren: van kant-en-klare opzethorren tot op maat gemaakt horren die je zelf gemakkelijk kunt monteren. Verder kun je kiezen voor andere maatregelen zoals het plaatsen van planten in huis waar wespen en muggen niet van houden, zoals lavendel, munt, basilicum en rozemarijn.

https://www.vliegenraamshop.be