Erikvenneman
Image default
Bedrijven

Wat kan een architect Hilversum voor u betekenen?

Bij het beroep architect wordt er vaak gedacht dat iemand huizen in elkaar zet. Hoewel dat inderdaad één van de functies is, zijn er nog vele andere dingen die een architect voor u kan doen. Hieronder vindt u meer informatie over de diensten die een architect in Hilversum levert.

Ontwerp van een gebouw

Voordat een architect kan beginnen met het vergaren van materialen, is eerst natuurlijk noodzakelijk om een ontwerp te maken van het gebouw dat wordt gemaakt, of de renovatie die wordt gedaan. Bij deze fase wordt er ook veel onderzoek gedaan naar de afmeting van de woning, naar de verschillende situaties en het zoeken van contact met de gemeente. Hierna kan de architect beginnen met het maken van één of meer ontwerpen. Hier wordt ruw geschetst hoe het er ongeveer uit zal komen te zien en zal er een planning worden gemaakt van de dingen die er gedaan moeten worden. Ook zal een doorsnee architect in Hilversum meteen een prijsindicatie opstellen, nadat er goedkeuring is gekomen met de opdrachtgever over het ontwerp.

Uittekenen van een ontwerp

Zodra de ruwe schetsen zijn goedgekeurd, kunnen de accuratere, technische schetsen worden gemaakt. Hierin wordt er rekening gehouden met de exacte afmetingen en materiaalkeuzes. Zodra deze klaar zijn, kunnen ze worden ingediend bij de gemeente voor het verkrijgen van een omgevingsvergunning. Dit betekent dat je goedkeuring hebt vanuit de gemeente voor het doen van een constructie- of uitbreidingsproject. Ten slotte wordt er ook nog contact gezocht met de aannemers die de klus op zich willen nemen.

De uitwerking

Als er een aannemer is gevonden, kan de bouw beginnen. De architect kruipt hierbij meer in de rol vak bouwbegeleider. Dit houdt in dat hij of zij zorgt dat overal wordt voldaan aan kwaliteits- en budgetseisen. Ook moet er worden gezorgd dat alles wordt gecoördineerd en dat er volgens de opgestelde planning wordt gewerkt.

https://bruis-architectuur.nl/architect-hilversum/