Erikvenneman
Image default
Bedrijven

Zo maak je houten wandpanelen spannend

Houten wandpanelen zijn de trend van deze tijd. Je ziet ze in woonprogramma’s en misschien hebben vrienden en familie ook al houten wandpanelen thuis. Wij geven je wat inspiratie hoe jij ook mee kan doen in deze trend en hoe je zo’n paneel net wat spannender laat uitzien.

Geen hele muur met houten wandpanelen

Een hele muur met houten wandpanelen kan al snel wat saai ogen en één paneel is misschien net te onopvallend. Het is belangrijk om een goede balans te vinden tussen de hoeveelheid hout en de rest van de muur. Het oogt een stuk speelser als je ervoor kiest om houten wandpanelen te gebruiken als een soort afbakening. Bijvoorbeeld achter de tv of achter de keukentafel. Links en rechts mag er best wat ruimte overblijven. De panelen hoeven ook niet tot helemaal aan het plafond te komen.

Verschillende soorten wandpanelen

Er zijn verschillende soorten wandpanelen, dus waarom zou je kiezen voor een saai design? Ga voor houten wandpanelen die een beetje opvallen. Je hebt bijvoorbeeld zogenaamde akoestische wandpanelen, die bestaan uit smalle houten latjes. Je hebt ook designs met planken van verschillende diktes, wat eveneens zorgt voor een speels effect. Of ga voor een paneel in mozaïekvorm.

Combineren met kleur

Het gaat niet allen om de houten wandpanelen, maar ook om de rest van de ruimte. De panelen komen het best tot hun recht als je ze combineert met een contrasterende kleur. Ga je voor donker hout, dan valt deze het best op bij muren in een lichtere kleur of muren in een felle kleur. Een licht houten wandpaneel valt beter op bij wat donkerdere muren. Wil je het geheel rustig houden, dan is wit ook altijd een goede optie. Daarmee houd je ook de mogelijkheid om te experimenteren met opvallende accessoires.

https://wandpanelenhout.nl/