Erikvenneman
Auto's en Motoren

Wanneer is een kilometerregistratie nodig?

Wat is kilometerregistratie

Het is een vraag die vaak terugkomt: wat is een kilometerregistratie eigenlijk? In het kort houdt dit in dat in een kilometerregistratie alle kilometers geregistreerd worden die met een auto worden gereden. Denk hierbij aan start- en aankomsttijden, de bezochte adressen, het aantal kilometers per rit, etc.

Voor wie is een kilometerregistratie nodig

Een kilometerregistratie wordt vooral bijgehouden door:

  • Zakelijke (lease)rijders
  • ZZP-ers
  • Wagenparkbeheerders

Voor zakelijke rijders

Een km registratie is van belang voor zakelijke rijders wanneer er geen bijtelling betaald wordt voor de auto van de zaak. De Belastingdienst stelt dat er maximaal 500 kilometer privé met de auto van de zaak gereden mag worden indien u geen bijtelling wilt betalen. Dit dient de bestuurder aan te kunnen tonen met een kilometerregistratie. Mocht er ooit een controle komen vanuit de Belastingdienst, kunt u met uw km registratie bewijzen dat u maximaal 500 privékilometers heeft gereden.

Voor ZZP

Ook ZZP-ers gebruiken een kilometerregistratie. Net als bij zakelijke rijders kan een ZZP-er met een auto van de zaak ervoor kiezen een kilometerregistratie bij te houden of te kiezen voor bijtelling. Bovendien is het voor een ZZP-er interessant om de zakelijke kilometers te declareren als zakelijke kosten. Met behulp van een kilometerregistratie is in één oogopslag te zien om hoeveel kilometer dit gaat.

Voor wagenparkbeheerder

Voor wagenparkbeheerders is een kilometerregistratie interessant voor het inzicht in het rijgedrag van medewerkers of om een goede planning te maken. Via het GPS kilometerregistratiesysteem van TrackJack heeft de wagenparkbeheerder dit inzicht online. In uw eigen online account is op de kaart te zien waar alle voertuigen staan. Daarnaast bekijkt u de volledige kilometerregistratie van alle gereden kilometers van ieder voertuig.  

De kilometerregistratie kan uiteraard ook voor andere toepassingen gebruikt worden. In dit artikel zijn de voornaamste doelgroepen beschreven.

Wilt u meer informatie over kilometerregistratie? Neem dan eens contact op met TrackJack Europe, zij informeren u graag verder over de mogelijkheid. www.trackjackeurope.com

https://www.trackjackeurope.com/kilometerregistratie/