Erikvenneman
Image default
Bedrijven

Waarom je moet beginnen met yoga nidra

Yoga nidra, een nieuwe yogastijl, voor de meeste onder ons, die niet voor niets enorm aan populariteit aan het winnen is. Ben je op zoek naar een yogastijl als workout en wil je werken aan je flexibiliteit? Dat is Yoga nidra niet. Slaap je slecht of wil je je slaapkwaliteit verbeteren, wil je meer in het nu leven, genieten van de kleine dingen, meer rust hebben gedurende de dag en vertrouwen vinden in jezelf? Dan is yoga nidra een goede oplossing. Daarnaast kun je ook een kijkje nemen op yogashop voor alle benodigdheden.

Wat is Yoga Nidra?

Wat is Yoga nidra? De letterlijke vertaling van deze yogastijl is slaapyoga. Tijdens deze les lig je op je rug en word je begeleid naar de staat tussen waken en slapen. Een staat waar je normaliter alleen in komt tijdens je diepe slaap. Wanneer je deze staat bereikt tijdens Yoga Nidra, dan ben je in een ontspanning die gelijkstaat aan vier uur diepe slaap.

Deze stijl wordt vergeleken met de Savasana, de ontspanningshouding die je waarschijnlijk kent van je eigen yogales. Bijna elke yogales eindigt hier namelijk mee, om alle indrukken en gevoelens goed te kunnen verwerken. De grote overeenkomst tussen yoga nidra en de Savasana is dat ze beide op de rug zijn.

Dus ja, nidra heeft zeker met (de benefits van) slaap te maken, maar het uitgangspunt is niet lekker een uurtje gaan powerdutten.

Hoe werkt Slaapyoga?

Bij slaapyoga ligt je de duur van de les op je rug, het liefst onder een dekentje en je luistert naar de docent die je middels zijn of haar stem begeleidt. Het lijkt op een begeleide meditatie waar visualisatie centraal staat.

De bedoeling van slaapyoga is dat je in een diepe ontspanning komt, misschien zelfs een trance. Via deze diepe ontspanning kom je in een droomloze en diepe slaap, terwijl je wel de verbinding met je bewustzijn en je omgeving houdt.

  • Afname in spierspanning
  • Vermindering van stress
  • Lagere bloeddruk
  • Lagere hartslag

Wil je zelf beginnen met yoga? Maar heb je nog geen benodigdheden kijk dan eens op de yogashop. Deze shop heeft alle benodigdheden als je wilt beginnen met yoga of meditatie.  

https://www.yogashop.nl/nl/blogs/yoga-en-meditatie/yoga-nidra-wat-is-slaapyoga/