Erikvenneman
Image default
Auto's en Motoren

Voorkom bijtelling in 2021

Voor een ondernemer kan het gunstig zijn om ernaar te kijken of het waard is te betalen voor de bijtelling, of dat er beter een kilometerregistratie bijgehouden kan worden. De hoogte van de bijtelling in 2021 is vastgesteld op 22 procent over benzine-, hybride- en dieselvoertuigen. Voor elektrische voertuigen geldt in 2021 bijtelling van 12 procent over de eerste € 40.000 en 22 procent over de meerwaarde. Het bijhouden van een kilometerregistratie zorgt ervoor dat u jaarlijks honderden euro’s bespaart. Bijtelling betalen is dan niet meer nodig.

 

Wat is bijtelling?

Iedere werknemer met een auto van de zaak moet een keuze maken: ga ik betalen voor bijtelling of een kilometerregistratie bijhouden om aan te tonen dat er op jaarbasis niet meer dan 500 km privé is gereden. Daar ligt namelijk de grens. Overschrijdt men de grens van 500 km privé in de auto van de zaak, dient er een percentage bijtelling betaald te worden. De Belastingdienst ziet het privégebruik in de zakelijk auto als een vorm van inkomen, waar dus belasting over betaald moet worden.

Bijtelling voorkomen

Om niet in aanmerking te komen voor bijtelling, mag de auto van de zaak voor maximaal 500 privékilometers gebruikt worden. Om dit te kunnen bewijzen, is het van belang een sluitende kilometerregistratie bij te houden. Van iedere rit houdt u bij van welk adres u bent vertrokken, hoe laat dit was, hoe laat u bent aangekomen bij het volgende adres, welk adres dit was, hoeveel kilometer u heeft gereden en wat het karakter is van de rit (zakelijk of privé). Aangezien het veel tijd in beslag neemt om dit handmatig bij te houden, is het aan te raden om gebruik te maken van een kilometerregistratiesysteem. Een kilometerregistratiesysteem neemt de kilometerregistratie volledig voor u uit handen. Iedere week, maand of jaar downloadt u de kilometerregistratie, of laat de rittenregistratie periodiek naar u toe mailen.

https://www.trackjackeurope.com/kennisbank/bijtelling/bijtelling-2021/