Erikvenneman
Woning en Tuin

Voegwerk laten uithakken en vervangen door een specialist

Je zou denken dat voegwerk laten uithakken en vervangen iets is wat vooral bij oude gevels nodig is. Toch is dat niet helemaal waar. Natuurlijk zullen oudere gebouwen hier sneller aan toe zijn, maar ook voor nieuwe gebouwen is dit iets wat eens in de zoveel tijd zal moeten gebeuren. Helaas is het niet een eenvoudig te klaren klusje. Het is dan ook verstandig de hulp in te roepen van een professional, zoals Van den Bogaart Gevelrenovatie en Voegwerken uit Volkel in Noord-Brabant.

Waarom laat je voegwerk uithakken?

Voegen krijgen in het Nederlandse klimaat veel te verduren. Ze moeten bestand zijn tegen de vele regenbuien en krijgen in de afgelopen jaren ook steeds vaker te maken met extreme temperaturen. De zomerse hittegolven en winterse kou zullen het voegwerk langzaam maar zeker aantasten, tot er uiteindelijk weinig overblijft van de originele voegen. Dat is dan ook de reden dat het een goed idee is om het voegwerk te laten uithakken en vervangen door een beter en duurzamer alternatief.

De werkwijze van Van den Bogaart

Bij Van den Bogaart Gevelrenovatie en Voegwerken uit Volkel, Noord-Brabant, weten ze precies hoe deze klus het beste geklaard kan worden, met uitstekende resultaten als gevolg. Om dit voor elkaar te krijgen, worden de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

  • Voegwerk uithakken: het voegwerk wordt met een speciale machine uitgehakt, waarbij goed wordt opgelet dat de fundering van de muur niet wordt ondermijnd.
  • Resten verwijderen: nadat het oude voegwerk tot kleine stukjes is vermalen, worden de resten met een hogedrukreiniger of door middel van sandwashing zorgvuldig verwijderd.
  • Nieuw voegwerk aanbrengen: nu is de gevel helemaal klaar voor de nieuwe voegen. Deze worden aangebracht in een kleur naar keuze, zodat het eindresultaat precies is wat je ervan had verwacht.

Dit zijn de stappen die noodzakelijk zijn om de gevel te renoveren. Daarnaast heb je ook nog de mogelijkheid om de gevel te laten impregneren, waardoor deze beter bestand is tegen water. Dit leidt tot nog betere resultaten op de lange termijn.

https://bogaartgevelrenovatie.nl/