Erikvenneman
Mode en Kleding

Dakine rugzakken: een must voor elke sportliefhebber

Opgericht in de Amerikaanse staat Hawaï, staat het merk Dakine op de Amerikaanse markt voornamelijk voor hoogwaardig surf- en windsurfmateriaal. Door de jarenlange ervaring in de sportsector zijn de kwaliteit en de afwerking van de materialen geperfectioneerd, zodat je kunt vertrouwen op een hoge standaard van rugzakken. Zo zijn bijvoorbeeld de naden van buitenrugzakken versterkt en zijn ze waterdicht. In combinatie met een regenhoes kun je in alle weersomstandigheden reizen en blijft de inhoud droog.

Outdoor rugzakken zijn niet alleen een voordeel voor weekendtrips. Het waterafstotende oppervlak is ook een voordeel in geval van plotselinge regen op weg naar school of universiteit. Sommige modellen hebben een geïntegreerde regenhoes die in een paar eenvoudige stappen kan worden aangebracht.

Een bijzonderheid zijn de ski-rugzakken van Dakine. Je kunt je ski’s er tijdens een wandeling aan vastmaken, en de schop en de ijsbijl worden binnenin opgeslagen. De ruimtewonderen hebben ook aparte skibrilcompartimenten, een geïsoleerde drinklus en vaak noodfluitjes. Dakine kent de behoeften van atleten en heeft de respectievelijke rugzakken aangepast aan de respectievelijke eisen.

Het interieur van de rugzakken kan bestaan uit één groot hoofdcompartiment of uit meerdere afzonderlijke compartimenten. Dit laatste is vooral voordelig wanneer verschillende items, zoals zware boeken en gevoelige schriften, samen moeten worden getransporteerd. Het betekent ook dat je het nodige gereedschap binnen handbereik hebt.

Aan de buitenkant kunnen er individuele vakjes zijn die geschikt zijn voor pennen, portemonnee en vele andere kleine voorwerpen. Dankzij de grote keuze aan Dakine rugzakken is er ook een enorme keuze aan verschillende maten. De inhoud van een rugzak wordt gegeven in liters. Bij Dakine kun je rugzakken en tassen krijgen tussen 12 en 90 liter – dus je hebt een vrije keuze tussen verschillende Dakine rugzak maten.