Verveel je je deze zomer? Volg een opleiding tot fitnesstrainer!

De sportscholen zijn eindelijk weer geopend en iedereen is weer volle bak begonnen met sporten. Sommige mensen hebben hier en daar een thuis workout gedaan, maar er zijn ook mensen die een aantal maanden niks meer hebben gedaan. Nu veel vakanties niet door gaan blijft er voor veel mensen veel tijd over om extra te sporten. Zoek je nog een leuke uitdaging voor deze zomer met betrekking tot sporten? Misschien is een opleiding tot fitnesstrainer wel iets voor jou.

Is de sportschool jouw tweede thuis?

De hele zomer naar de sportschool gaan en wat dagen naar het strand, daar kan natuurlijk nog wel een leuke uitdaging bij. Wanneer je fitness voor jezelf leuk vindt, kan het ook ontzettend leuk zijn om andere mensen te begeleiden bij het sporten. Door de fitnesstrainer opleiding te volgen besteed je je vrije tijd nuttig en behaal je ook nog een diploma in iets wat je leuk vindt! De opleiding tot fitnesstrainer duurt niet zo lang en kun je gemakkelijk in deze zomer nog afronden. Het verschilt per opleider hoe veel tijd je erin moet steken, maar er zijn opleidingen die maar 12 lesdagen duren. Hier komt dan wel nog wat zelfstudie bij. Ook heb je verschillende mogelijkheden in waar je de opleiding kunt volgen. Je kunt de opleiding ergens op locatie volgen, maar je hebt nu ook vaak de mogelijkheid om de opleiding vanuit huis te volgen. Hoe lekker is het om een opleiding te volgen vanuit je luie strandstoel?

Je kunt natuurlijk niet alle onderdelen vanuit je strandstoel doen, maar de theoretische stukken lezen moet goed te doen zijn. Er komt daarnaast ook wat praktijk bij kijken, het is belangrijk dat je mensen goed kunt begeleiden. Hiervoor ga je stage lopen bij een sportschool. Door tijdens de opleiding al stage te lopen leer je de theorie direct toe te passen in de praktijk, hierdoor ben je na de opleiding helemaal klaar om aan de slag te gaan.

Nadat je de fitnesstrainer opleiding hebt afgerond met een theorie- en praktijkexamen ben je er helemaal klaar voor om te starten met werken bij je favoriete sportschool!

Welke mogelijkheden zijn er?

Er zijn verschillende opleidingen voor fitnesstrainer te vinden. Het kan lastig zijn om de goede kiezen. Het is goed om te weten dat Fitnesstrainer A de basisopleiding is om fitnesstrainer te worden. Wanneer je deze opleiding hebt afgerond kun je je nog verder verdiepen door middel van de opleiding Fitnesstrainer B. Bij de opleiding fitnesstrainer A ligt de focus op een brede basis aan kennis en vaardigheden, zodat je in principe goed aan de slag kunt. Wanneer je het leuk vindt om je verder te verdiepen in goede manieren van coachen, blessurebehandeling en preventie en trainingskunde. Daarnaast leer je bij deze opleiding ook hoe je een trainingsschema kunt opbouwen aan de hand van een persoonlijk doel en hoe je deze kunt opdelen in verschillende fases.

Mocht je hierna nog steeds op zoek zijn naar meer uitdaging dan kun je je altijd nog verder verdiepen in bijvoorbeeld voeding, zodat je mensen daar ook nog bij kunt ondersteunen. Ook kun je een cursus volgen om meer te leren over een bepaald onderdeel in de fitness, krachttraining, bootcamp of hoe je goede workouts kunt doen met kettlebell. Verder zijn er ook verschillende mogelijkheden om je nog verder te verdiepen in trainingsleer, fysiologie en anatomie als je dit een interessant onderdeel van de opleiding vond. Als je dan nog steeds niet uitgeleerd bent, kun je er altijd nog voor kiezen om een opleiding te volgen tot personal trainer.

Herinner jij je nog die keer dat je voor de eerste keer de sportschool binnen kwam lopen en geen idee had wat je moest doen? Hoe leuk is het om andere mensen te helpen bij het leren kennen van de sportschool en ze te begeleiden bij hun weg naar een fit lichaam! Hopelijk ben je na het lezen van dit artikel gemotiveerd om zelf aan de slag te gaan om fitnesstrainer te worden.

Over

You may also like...

Reacties gesloten.