Erikvenneman
Image default
Bedrijven

Verschil tussen horizontale en verticale scheuren in de muur

Na een koude winter lekker op de eerste zonnige lentedag  buiten zitten maar er dan achter komen dat je scheuren in de muur hebt. Geen mooi aanzien en zelfs waardevermindering voor je huis. Het is echter veel belangrijker om te weten dat de scheuren in de muren gevaarlijk zijn. Het geeft namelijk aan dat er problemen zijn aan de fundering. Welke dingen veroorzaken scheuren in de muur? Wat is het verschil tussen horizontale en verticale scheuren in de muur? In deze blog geven we graag daar antwoord op.

 

Het verschil

Het verschil tussen een horizontale en een verticale scheuren de muur? Het is belangrijk om te weten dat een horizontale scheuren in de muur gevaarlijker zijn dan verticale scheuren. Een horizontale scheur wijst hoogstwaarschijnlijk namelijk op funderingsproblemen. Verticale scheuren duiden vaak op onvoldoende dilatatie (het uitzetten of verdikken van een muur). Hoe dan ook, om er zeker van te zijn en gevaarlijke situaties te voorkomen is het belangrijk om een funderingsonderzoek te doen. Dit funderingsonderzoek biedt inzicht over de status van je fundering en eventuele oplossingen om de fundering te herstellen.

 

Scheuren herstellen

Wanneer je scheuren in de muur hebt wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk herstellen. Afhankelijk van de oorzaak heb je twee manieren om scheuren te herstellen. Wanneer de scheuren door te weinig dilatatie komen kun je steenreparatiemortel krijgen. Verkrijgbaar bij veel online bouwwebshop zoals Wallproducts. Wat moet je doen? Voegen tot halverwege eruit slijpen, steenpasta toevoegen en je bent klaar. Scheuren door funderingsproblemen? Neem contact op met Duurzaam funderingsherstel om een reparatie op maat te krijgen. Je hoeft geen grof geschut zoals vrachtwagens te verwachten en je buren hebben geen overlast van geluid. Benieuwd hoe? Laat je informeren over het Helifix funderingssysteem waarmee je een fundering duurzaam kunt herstellen.

 

https://www.duurzaamfunderingsherstel.nl/funderingsonderzoek.html