VeChain lanceert blockchain-enabled Sustainability Solution

VeChain lanceerde zijn blockchain-enabled duurzaamheidsoplossing gericht op bedrijven die hun duurzame praktijken willen digitaliseren.

Stroomlijning van duurzame praktijken met VeChain

VeChain maakt deel uit van zijn blockchain-as-a-service-platform ToolChain en belooft dat de oplossing duurzame praktijken tijdens de supply chain en het productieproces kan stroomlijnen en deze praktijken ook kan presenteren aan derden zoals regelgevers.

VeChain zei dat de tool onveranderlijk bewijs biedt van een groene supply chain en kan betrekking hebben op verschillende stadia van de productie. Het kan ook informatie opslaan over recycling, verwerking, hergebruik en inspectie, waardoor merken originele bronnen van goederen en grondstoffen kunnen traceren.

Kosten besparen door gebruik VeChain

Omdat het op de blockchain staat, zei VeChain dat alle gegevens betrouwbaar en consistent zouden zijn in de hele supply chain. Het kan zelfs kosten besparen op rapportage voor overheidsvoorschriften, ratingdiensten voor duurzaamheid en een groen merkimago en attestdiensten voor verantwoorde financiering.

VeChain zei dat onderzoek van het World Economic Forum aantoonde dat bedrijven een hoger risico lopen als als de vraag groeit naar transparantie op duurzame activiteiten en de directe impact van de klimaatverandering.

Blockchain als oplossing

Blockchain wordt al lang aangeprezen als een oplossing voor veel supply chain-problemen. Zoals eerder gemeld, kan blockchain worden gebruikt om risico’s in de visindustrie bijtehouden. Een  Noorse zalmproducent  gebruikt

https://cryptobenelux.com/2020/08/31/vechain-werkt-samen-met-bmw-aan-verifycar/

Over

You may also like...

Reacties gesloten.