Erikvenneman
Auto's en Motoren

Rittenregistratie in 2021 bijhouden

Kiest u voor rittenregistratie in 2021? Met het bijhouden van een rittenregistratie kunt u een hoop geld besparen, aangezien u de bijtelling ontwijkt. Dit scheelt al snel duizenden euro’s per jaar. Onderstaand leggen we u uit wat rittenregistratie is en hoe u het beste een fiscusproof rittenregistratie kunt bijhouden.

 

Wat is rittenregistratie?

Iedere zakelijke rijder met een auto van de zaak kan kiezen of hij kiest voor bijtelling of rittenregistratie. Kiest u voor bijtelling in 2021, dan betaalt u 22 procent over de cataloguswaarde van de auto. Liever geen bijtelling? Dan dient u een rittenregistratie bij te houden waarmee u aantoont dat er op jaarbasis niet meer dan 500 km privé met de auto van de zaak is gereden.

 

Waarom rittenregistratie?

Het bijhouden van alle ritten met daarbij het start- en stopadres, gereden kilometers, totale kilometerstand, begin- en eindtijd en karakter van de rit, is de rittenregistratie. Het bijhouden van een rittenregistratie voor de zakelijke auto betekent dat u geen bijtelling heeft te betalen (als u geen 500 km privé per jaar heeft gereden). Ook voor een privéauto die zakelijk wordt gebruikt is het bijhouden van een rittenregistratie te adviseren. Zakelijk gereden kilometers mogen gedeclareerd worden, en hoe kan beter worden aangetoond hoeveel kilometer dat is geweest dan met een rittenregistratie.

Rittenregistratie app

Vanuit de Belastingdienst bent u vrij om te bedenken hoe u de rittenregistratie aanlevert. Dan kan op papier door na iedere rit handmatig op te schrijven waar u heen bent gereden, of u maakt gebruik van een ritregistratiesysteem in combinatie met een rittenregistratie app. Het ritregistratiesysteem houdt automatisch alle ritten bij, die u kunt bekijken via de rittenregistratie app. Download de gegevens eenvoudig naar Excel, PDF of een Fiscaal rapport of stel periodieke rapporten in, zodat u iedere week of maand de rittenregistratie in uw mail ontvangt. Mocht u ooit een controle krijgen vanuit de Belastingdienst, kunt u dit rapport aanleveren.

https://www.trackjackeurope.com/rittenregistratie/