Mentale Gezondheid – Depressie

Het beginstadium van depressie is heel belangrijk. Meeste mensen lijden stilletjes onder depressie en krijgen nooit een diagnose, terwijl anderen zichzelf behandelen zonder dat ze het weten door hun kansen op hoop te verkennen en hun karakter aan te passen.

We voelen ons allemaal wel eens depressief, maar worden geleidelijk aan weer beter. Verdrietig zijn is een onderdeel van het leven, en het kan niet altijd een feest zijn.

Depressie is een ziekte die én de mentale staat én de geest beïnvloedt. Het beïnvloedt de manier waarop je voelt en denkt, en verhoogt het aantal gedachtes over verdrietige dingen en hopeloosheid.

De meerderheid van mensen zullen tenminste één keer in hun leven onder depressie lijden, dit kan veroorzaakt worden door rouw, stress of ziekte, wat weer kan leiden tot een milde of zware depressie.

Wat depressie veroorzaakt:

Onderzoek laat zien dat het brein een belangrijke rol speelt bij het regelen van onze stemming, dit kan een grote impact op depressie hebben, echter er zijn ook andere factoren die een steentje bijdragen, bijvoorbeeld een verandering in hormonen, waarbij het lichaam stress niet meer aankan en geen positieve stemmingen meer kan ervaren.

Wie kan een depressie krijgen:

Depressie kan iedereen op elke leeftijd treffen, depressie is een ziekte van de mentale staat. Gepaste therapie voor stemmingswisselingen in kinderen en pubers kunnen de kans op het hebben van een depressie verminderen.

Symptomen van depressie:

o Niet kunnen denken of concentreren

o Hopeloosheid

o Geen beslissingen kunnen maken

o Schuldgevoelens

o Veranderingen in slaappatronen

o Verlies van interesse

o Verlies van energie

o Verdrietigheid

o Zelfmoord gedachtes

o Gewichtstoename

Helaas is Depressie een veelvoorkomend en serieuze ziekte. Onmiddellijke hulp of behandeling is aan te raden.

De meerderheid van mensen zullen tenminste één keer in hun leven onder depressie lijden.

Genezing voor depressie:

Aangezien een depressieve een ziekte is in de mentale gezondheid, zijn er vele manieren waarop de symptomen genezen kunnen worden.

o Antidepressiva: dit is een populaire behandeling voor depressie. Er zijn meer dan 30 soorten van antidepressiva tabletten, als er één niet je symptomen beter maakt, dan kun je altijd een andere gebruiken, en de kansen zijn groot dat je er eentje vindt die goed voor je werkt.

o Lichaamsbeweging: dit is één van de natuurlijke manieren om symptomen van depressie te verbeteren en er is bewijs dat het ook je motivatie en stemming helpt verbeteren.

O Hulp zoeken van een professionele therapeut zal je helpen om de reden van je problemen/depressieve te vinden, en wanneer je da tweet, is het makkelijker om je te helpen/behandelen.

Ben je op zoek naar een psycholoog in Apeldoorn?

https://www.depsycholoog.nl/apeldoorn/

Over

You may also like...

Reacties gesloten.