Erikvenneman
Image default
Woningen

KOSTEN VAN KAPITAALREPARATIES

appartement te koop

Ik merk meteen dat het artikel vooral bedoeld is voor diegenen die zijn begonnen met een grote renovatie van hun oude appartement of van plan zijn om zelfstandig een appartement in een nieuw gebouw in te richten. Weet u niet hoe u de kosten van de renovatie van een appartement moet berekenen? Lees verder.

WAAR BEGINNEN MET DE BEREKENING VAN DE REPARATIEKOSTEN?

Als er tijd / wens en gelegenheid is, beginnen we met een volledige meting van het pand. Als dit er allemaal niet is en u niet veel moeite wilt doen, is een plan voldoende, als het uw taak is om de reparatiekosten te “inschatten”.

Nu beoordelen we de werkelijke stand van zaken en maken we een lijst met werken. Het is gemakkelijker om dit in Excel te doen, waar het best handig is om een ​​formule in te voeren en eventueel iets te wijzigen / toe te voegen, maar dit kan ook op papier met een rekenmachine in de hand.

We schatten het werkvolume op de vloer en het plafond als het oppervlak van het overeenkomstige pand, op de muren – we vermenigvuldigen de omtrek met de hoogte, op de plinten en lijstwerk (plafondplint) – we tellen alleen de omtrek.

De nauwkeurigheid van uw berekening hangt rechtstreeks af van de maximale boekhouding voor alle soorten werk en materialen. Trek rozetten, deurkrukken niet “af” van de schatting en onderschat de kosten van ruwe materialen (gips, zandcementmengsels) niet. Pas bij de eerste benadering lijkt het erop dat dit allemaal een “kleinigheid” is, in feite, op de schaal van de reparatiekosten van het hele appartement, zult u onaangenaam verrast zijn over wat deze “kleinigheden” kunnen opleveren.

HOE WORDEN DE KOSTEN VAN REPARATIEWERKZAAMHEDEN BEPAALD?

Nu pakken we de advertenties op en beginnen de meesters te bellen. Hier is het de moeite waard om wat meer in detail stil te staan ​​bij wat u te wachten staat bij het zoeken naar werknemers per advertentie.

De eerste categorie, laten we het “particuliere handelaars” noemen, zijn particuliere ambachtslieden. De prijs van hun werk mag dan lager zijn dan de markt, maar soms hebben ze de “eigenschap” om onmiddellijk te verdwijnen na het storten van geld voor de materialen of 2-3 dagen na gedeeltelijke betaling, of zelfs iets volledig te “grijpen” uit het gereedschap van de meester. Natuurlijk kun je een heel goede specialist in de advertentie vinden, maar dit alles is eerder als een loterij, waar “pannen of verdwenen is”. In deze categorie raad ik u ten zeerste aan om onmiddellijk de “alleskunner” te verlaten, want één persoon kan niet even goed tegels leggen, elektra plaatsen, laminaat leggen en behang lijmen!

De tweede categorie zijn de zogenaamde “tussenpersonen”. Dit zijn mensen die op zoek zijn naar opdrachtgevers voor vakmensen, en hiervoor een percentage rekenen (meestal circa 10%). Voor jou leidt dit tot een stijging van de kosten, maar door de voordelen krijg je de kans om in de nabije toekomst een meester te vinden (aangezien de tussenpersoon klanten zoekt voor meer dan één specialist, kan hij nu iemand vinden die vrij is en naar het object kan gaan). Hier, vaker wel dan niet, zal de “bemiddelaar” met de meester naar uw faciliteit komen, u aan elkaar voorstellen, en dan zult u rechtstreeks met de meester communiceren. Het is gewoon geen feit dat u bij vragen of klachten na dit gesprek de tussenpersoon kunt bellen.

De derde categorie die ik aanbeveel om op te letten, zijn brigades. De prijs zal voldoende en gemiddeld zijn voor de markt, soms iets hoger dan die van “particuliere handelaars” en vergelijkbaar met “tussenpersonen”, maar in dit geval worden alle risico’s die verbonden zijn aan de afwezigheid van een specialist op de faciliteit overgenomen door de voorman / voorman. U lost alle financiële problemen op met één persoon, al uw interactie vindt plaats met één verantwoordelijke persoon die het werk organiseert van een team van specialisten, idealiter een goed ontwikkeld team.

Nog een tip. Het vertrek van “particuliere handelaars”, “tussenpersonen” en voormannen naar uw site is gratis, en daarom raad ik aan om tijd te besteden aan een persoonlijke ontmoeting met experts en een nauwkeurigere kostenraming te krijgen dan iemand te verbinden die gewoon “bij de hand” was. De verplichte en belangrijkste vraag die aan het einde van de bijeenkomst gesteld moet worden (na ontvangst van de offerte): “Zijn de aangegeven kosten definitief?” Het juiste antwoord op uw vraag is: “Ja, de kosten zijn definitief, we kunnen het vastleggen in het contract.” Als je als reactie iets onverstaanbaars hoort uit de categorie: “Ja, maar er kan iets worden toegevoegd nadat het werk is uitgevoerd”, vermenigvuldig de kosten dan stoutmoedig met 1,5-2. Beter nog, vraag om alle soorten werk en hun kosten punt voor punt in het contract op te schrijven.

Idealiter neemt een bekwame werknemer een time-out voor een dag of twee en geeft hij u een gedetailleerde schatting, rekening houdend met de uitgevoerde metingen, en gokt hij niet op het koffiedik “ter plaatse”, in termen van “ongeveer”, “plus of min”, “gaandeweg zal het worden gezien “.

HOEVEEL BOUWMATERIAAL IS ER NODIG?

We begrijpen dus het volume en de kosten van werk, die we al kunnen berekenen met enkele aannames. Nu gaan we naar het meest interessante: de berekening van materialen.

Ik stel voor om te beginnen met het berekenen van het volume van de kamer.

We moeten bijvoorbeeld de hoeveelheid materialen voor de vloer berekenen. Als de kamer rechthoekig is, voegen we + 10% toe aan het resulterende volume, dat wil zeggen, als het vloeroppervlak 20 meter is, rekenen we 22 meter op het materiaal voor de vloerbedekking (als we niet een soort tekening opmaken, kunnen we veilig 5 extra toevoegen met de tekening, of zelfs allemaal 50% afhankelijk van de moeilijkheidsgraad).

Als we het aantal achtergronden tellen, is het eenvoudigste om een ​​plattegrond te maken, de muren te markeren waarop we het behang willen gebruiken en naar de behangwinkel te gaan. Tegenwoordig kan een bekwame verkoper in bijna alle winkels het vereiste aantal rollen nauwkeurig berekenen.

De gemakkelijkste manier om met tegels om te gaan, is door naar een gespecialiseerde winkel te gaan en de ontwerper te vragen hoeveel tegels er nodig zijn in een speciaal programma.

Daarna reis je door de stad op zoek naar de benodigde materialen. De gouden regel: vermenigvuldig in gedachten altijd de prijs van het materiaal dat je leuk vindt met het berekende volume.

Uiteindelijk krijgen we bij de uitgang een volledige berekening van de materiaalkosten (bent u vergeten de plint en deurgrepen te berekenen?).

WIJ CONTROLEREN DE KOSTEN. EN EENMAAL OPNIEUW – WE CONTROLEREN.

Zodra de voorlopige schatting op uw tafel ligt, is de zekerste oplossing “niet om uit het budget te komen” om commerciële offertes aan te vragen bij verschillende bedrijven, bij voorkeur met een uitleg van wat ze in de prijslijst opnemen: een complex van materialen + werk, of alleen werk, of ze nu installeren spanplafonds of gipsplaatplafonds, dit zijn de binnendeuren (meestal is het beter om de deuren te bestellen en te installeren totdat de meesters klaar zijn met de reparatie, omdat het ten eerste mogelijk is om de deuropening te vullen / kleuren in geval van een onnauwkeurige installatie, en ten tweede, de verantwoordelijkheid voor al het werk zal bij hetzelfde team liggen), of de ramen zijn veranderd (zodat ze een garantie hebben) en verwarmingsradiatoren, of ze airconditioners installeren, of ze kroonluchters ophangen. Alle details zijn hier buitengewoon belangrijk, omdat alles wat in eerste instantie niet met de meesters was afgesproken, de schatting dan aanzienlijk zal “opblazen”.

Het is ook belangrijk om er rekening mee te houden dat het onwaarschijnlijk is dat het mogelijk zal zijn om een ​​appartement te repareren zonder een installatie, een badkamer, een gootsteen, kranen, een keuken met toestellen, kroonluchters, stopcontacten en schakelaars te installeren, dus we beschouwen de kosten van deze “benodigdheden” apart. De noodzaak om een ​​balkon of loggia te repareren duikt ook vaak “gaandeweg” op, het is beter om van tevoren te beslissen wat er precies bij de noodzakelijke reparatiewerkzaamheden wordt inbegrepen, en welk extra geld er nodig kan zijn tijdens het reparatieproces.

Nadat alles berekend is, kijken we nogmaals of we iets gemist hebben. Er is hier een mysterie – je controleert 10 keer en vindt 10 keer iets dat is toegevoegd / gecorrigeerd / onthouden. Daarom heb ik het zelf nagekeken, de schatting laten zien aan een vriend / echtgenoot / vader / bekende meester en zij zullen zeker een bruikbare visie delen.

WAAROM DE PRIJS VAN REPARATIES “KRAAIT” UIT DE SCHATTING?

Als alles zo eenvoudig is, waarom zegt iedereen dan dat de prijs soms stijgt aan het einde van de reparatie en dat er niet genoeg geld is om een ​​vet punt in dit deel van je leven te leggen?

Geval één: ze dachten dat er geen problemen zouden zijn met de vloeren, toen ze “openden” – het bleek dat de dekvloer “buitengewoon” was, het was nodig om te verwijderen en een nieuwe in te vullen. Of ze dachten dat de muren vlak waren, toen ze begonnen met het voorbereiden van behang / schilderen, bleek dat de hellingshoek verre van 90 graden was. Of ze dachten dat we het toilet zouden vervangen voor installatie, het bleek dat de leidingen moesten worden vervangen, de afvoer moest opnieuw worden gedaan.

Geval twee: ze “misten” gewoon de berekening van oppervlakten en / of materialen (nou ja, je doet niet elke dag reparaties, dat is normaal).

Geval drie: ze maakten een fout bij de keuze van de master – ze wilden goedkoper zijn, maar moesten twee keer betalen (ook, helaas, komt het vrij vaak voor).

Geval vier: we vonden stopcontacten voor 1 euro op internet, het bleek dat deze webwinkel al lang niet meer werkte en ik moest ze kopen voor 25 euro (helaas, maar komt ook voor).

Case vijf: we gingen voor het geselecteerde behang, en zagen anderen 1,5 keer duurder, maar konden het niet laten (laat ze langer genieten, want je repareert niet elke dag).

Samenvattend zal ik een eenvoudige aanbeveling geven: hoe zorgvuldig u ook alle kostenposten plant en gedetailleerd, vermenigvuldig de prijs gewoon met 2. Pas dan zult u tevreden zijn nadat de reparatie is voltooid, en met het bespaarde geld kunt u uzelf een plezier doen met iets echt plezierigs …

Laat de renovatie eenvoudig zijn!

huis te koop koersel

https://be.propenda.com