Traditioneel hebben de bereiding van voedsel en het eten zelf een sterk sociaal component: groenten schoonmaken, koken en eten samen bieden de mogelijkheid tot uitwisseling en verbinden ons mensen met elkaar. In tijden van koffie-naar-huis en gemaksvoedsel verdwijnt dit aspect echter steeds meer naar de achtergrond. Het ontbijt kan dan bestaan uit een snack onderweg naar het werk en het diner van een lasagne, gekookt in de magnetron en gegeten voor de televisie. Een extreem voorbeeld, toegegeven, maar niet uit de lucht gegrepen.
Wees u bewust van uw tiny house behoeften!Bij het plannen van een nieuwe keuken of het renoveren van een bestaande keuken, is het het beste om een lijst op te stellen van punten die u tot nu toe hebben gestoord in keukens en de eisen die de nieuwe keuken moet voldoen:
De behoeften kunnen heel verschillend zijn. Stelt u zich daarom uw droomkeuken (en uzelf daarin) in uw tiny house zo levendig mogelijk voor en noteer de details die voor u belangrijk zijn. Hoe concreter uw ideeën, hoe gemakkelijker het voor een architect of gespecialiseerde keukenplanner is om oplossingen te vinden om uw wensen te realiseren.
Hoeveel ruimte is er beschikbaar in het tiny house?Idealiter zou de keukenplanning voor nieuwe gebouwen helemaal aan het begin van de plattegrondplanning moeten plaatsvinden. De architect van het tiny house kan dan rekening houden met uw behoeften en de tiny house kosten die hiervoor beschikbaar zijn. Dit vergemakkelijkt de uitvoering van veel wensen – later zou de keuken zich anders aan de omstandigheden moeten aanpassen (bijv. met suboptimaal geplaatste aansluitingen of ongunstig gelegen ramen). |