Erikvenneman
Image default
Bedrijven

Hoe vaak douchen is gezond?

De één doucht zich één keer in de week, een ander doucht elke dag. Het is maar net wat je fijn vindt natuurlijk. Maar, wat is nu eigenlijk gezond? Elke dag douchen is natuurlijk lekker fris, maar is het ook zo gezond als je denkt?

Voordelen vaak douchen

Elke dag douchen heeft natuurlijk als voordeel dat jij je lekker fris voelt. Als je bijvoorbeeld in een cafetaria werkt, is het wel fijn dat je uit de frituurwalm komt en een even lekker onder de douche gaat staan. Normaal gesproken is elke dag douchen niet zo gezond, maar als je in een warme en vochtige ruimte woont dan is het wel fijn. Je zorgt er namelijk zo voor dat er minder bacteriën op jouw huid zijn en dus ben je dan ook van die stank van die bacteriën af.

Voordelen minder vaak douchen

In Nederland is het behoorlijk schoon en niet snel warm en vochtig. Hier is minder vaak douchen beter. Je spoelt namelijk niet alleen de verkeerde bacteriën van jouw lichaam af. Je hebt ook bacteriën die goed zijn voor jouw weerstand en die spoel je er ook af. Dagelijks douchen is niet goed dus.

Hoe vaak precies goed is voor jou? Dat hangt ook af van jouw huidtype. Een droge huid moet je niet te vaak wassen. Een vettige huid kun je gerust om de dag wassen. Natuurlijk is douchen na het sporten wel altijd fijn.

Douche drempel

Voor je huid is een goede douche drempel en een goede afvoer ook goed. Zo zorg je er immers voor dat jouw voeten, niet helemaal los zitten te weken in vies water. Of dat de hele badkamer onder water staat. Sommige mensen ervaren trouwens echt een douche drempel. Zij hebben een enorme hekel aan douchen. Ook mensen met huidziektes douchen soms minder vaak, om erger te voorkomen. Dan is het natuurlijk wel goed oppassen, dat je fris blijft ruiken.

Geïnteresseerd? Meer informatie over een douche drempel vind je hier.

https://waterkeringdouche.nl/douche-dorpel/