Erikvenneman
Woning en Tuin

Hoe richt je je huis in?

Waar de ene person zich er helemaal op kan uitleven, is het voor de ander een groot drama. Je verhuist, en mag je nieuwe huis helemaal gaan inrichten. Welke kamer gebruik je waarvoor, welke meubels zet je waar, welke kleuren kies je? Heerlijk toch, om helemaal blanco te beginnen? Of juist een nachtmerrie, omdat je geen idee hebt hoe je het aan moet pakken en bang bent met een resultaat te eindigen waar niemand gelukkig van wordt?

 

Helemaal leeg

 

Het moment waarop je een huis voor het eerst ziet, nieuwbouw uitgezonderd natuurlijk, staan er vaak nog meubels van de vorige bewoners in. Op basis van wat je ziet besluit je of dit huis iets voor jou is, en bedenk je misschien ook meteen al plannen hoe jij het zou gaan inrichten.

 

Logisch! Maar eigenlijk is het beter om even te wachten tot de woning helemaal leeg is voor je concrete plannen op het gebied van inrichting gaat maken. Onbewust zal je je namelijk altijd een beetje laten beïnvloeden door wat je ziet, door hoe de vorige bewoners hun inrichting vorm hebben gegeven. Hebben zij op een bepaalde plek het bankstel staan? Grote kans dat die van jou daar ook belandt. De slaapkamer aan de voorkant van het huis, en een werkkamer aan de achterkant? Zeer waarschijnlijk neem je dat ook zo over. Lange gordijnen voor de hoge ramen? Goed idee, dat doen we ook zo.

 

Veel leuker, maar ook lastiger, is het om te beginnen met een geheel leeg huis, en voor iedere ruimte, iedere plek zelf te gaan bepalen wat je hier mee wil gaan doen. Een hele uitdaging, maar alleen zo zal je uiteindelijk het resultaat en de inrichting krijgen die echt helemaal jouw smaak zijn. Het kan helpen om de indeling van je huis en de inrichting van de kamers eerst op papier te maken. Maak een tekening op schaal, liefst op een groot stuk papier, en maak ook van al je meubels kleine schaalmodellen. Dan is het tijd om te gaan passen en meten, en flink out of the box te denken. Past dat bankstel misschien daar, als we de kast zo plaatsen? En kan het bed nu beter in de lengte of in de breedte staan? Op deze manier kun je alles eindeloos uitproberen, zonder steeds maar weer met de meubels te moeten slepen.

 

Help!

 

Kom je er niet uit? Misschien is het dan een idee om een professional in te schakelen. Je vindt ze overal: of je nu een binnenhuisarchitect Brasschaat nodig hebt of op zoek bent naar binnenhuisinrichting Antwerpen, er staan volop mensen klaar die deze klus maar wat graag samen met jou aanpakken.

https://www.marcottestyle.com/