Waarom omscholing soms een goed idee kan zijn

Heb je het al een tijdje niet zo naar je zin op je werk? Heb je het idee dat je je talenten niet volledig benut, of simpelweg toe bent aan een hele nieuwe stap? Het gevoel dat je misschien toch ooit de verkeerde opleiding hebt gekozen, en nu een beroep uitoefent dat je eigenlijk niet echt gelukkig maakt? Misschien is omscholing dan een goede keuze.

 

Houd je van je werk?

 

Ben jij dol op je werk? Als je dit aan mensen vraagt antwoordt waarschijnlijk echt niet iedereen dat ze iedere dag fluitend naar hun werk gaan, en in het weekend bijna niet kunnen wachten tot het weer maandagochtend is, en ze eindelijk weer mogen. Ze bestaan vast wel hoor, dat soort mensen, maar ze zijn schaars. Dat is ook helemaal niet erg. Iedereen heeft dagen dat hij zijn werk even wat minder leuk vindt, of zou willen dat het weekend een dag of wat langer zou duren. Heel normaal, en geen reden om maar per direct ontslag te nemen.

 

Anders wordt het als je bijna iedere dag met tegenzin naar je werk gaat. Als je je dagelijks afvraagt waarom je eigenlijk ooit voor dit beroep gekozen hebt. Je geen moment het gevoel hebt dat je nuttig bezig bent, of zelf ook maar een beetje gelukkig bent met wat je doet. Dan is het echt tijd om eens goed na te gaan denken. Wil je dit werk echt de rest van je leven blijven doen? Of is dit misschien het moment om het roer eens flink om te gooien, en te kiezen voor een hele andere richting?

 

Iets anders gaan doen

 

Het is natuurlijk hartstikke spannend: je vertrouwde werk achter je laten en iets heel anders gaan doen. Voordat je zo’n grote stap neemt is het dan ook zaak om heel goed na te denken: wat wil je dan precies gaan doen? En waarom? Waarom verwacht je van dat werk wél gelukkig te gaan worden? En ga je dat wel tot aan je pensioen volhouden?

 

Beroepen waar momenteel veel mensen nodig zijn vind je in de zorg en in het onderwijs. De zorg is pittig, maar ook dankbaar werk. Dankzij het steeds vaker inzetten van tilliften en tilbanden is het fysiek al minder zwaar, maar je moet wel tegen een stootje kunnen. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor het onderwijs! Beide sectoren zijn vooral geschikt voor jou als het echt je roeping is, als je dolgraag mensen verder wilt helpen in je leven. Zie jij een nieuwe carrière al voor je? Er zijn volop mogelijkheden om je om te laten scholen of zij-instromer te worden.

https://www.ergocare.nl/tilliften/mobiele-tilliften/

Over

You may also like...

Reacties gesloten.