Erikvenneman
Vakantie

Wat neem je altijd mee op reis?

Ga je op reis, dan zijn er wat dingen die je echt mee moet nemen. Dingen die je reis fijner, veiliger of gemakkelijker maken. Wat mag er absoluut niet in je koffer ontbreken?

 

Nooit vergeten!

Er zijn van die dingen die je écht niet mag vergeten. Maar dan ook echt niet! Als je ze niet bij je hebt kan je vakantie namelijk simpelweg niet doorgaan, of nauwelijks te doen zijn.

 

Als eerste hebben we het hier natuurlijk over je paspoort of id-bewijs. Behoorlijk onmisbaar als je op vakantie gaat naar het buitenland: heb je dit document niet bij je kom je simpelweg het land niet uit als je met het vliegtuig reist, en kun je ook bij gebruik van andere vervoersmiddelen flink in de problemen komen. Niet vergeten dus! Nog meer dingen die sowieso mee moeten: het pasje van je zorgverzekeraar, voor het geval je ter plekke medische zorg nodig hebt. Contant geld is handig, maar vergeet ook zeker je bankpas of creditcard niet. Ook handig: het telefoonnummer van je bank voor het geval je je passen moet laten blokkeren. Reis je naar een land waar een visum voor nodig is? Het spreekt voor zich dat je dit ook geregeld en bij je moet hebben.

 

Behoorlijk belangrijk

 

Waar je zonder bovenstaande zaken eigenlijk nooit op vakantie zou moeten vertrekken, zijn er ook van die dingen die er niet meteen voor zorgen dat je maar beter thuis had kunnen blijven, maar die op de meeste vakantiebestemmingen toch behoorlijk belangrijk zijn.

 

Geneesmiddelen bijvoorbeeld. Slik je altijd bepaalde geneesmiddelen, zorg dan dat je er genoeg hebt om mee te nemen op reis. Check even bij je arts of farmaceut of je wellicht een verklaring voor bij de douane nodig hebt. Geneesmiddelen die je incidenteel gebruikt, denk aan paracetamol of diarreeremmer bijvoorbeeld, zijn ook handig om mee te nemen. Op veel vakantiebestemmingen kun je dit soort zaken overigens ook wel kopen. Ook niet vergeten: (blaren)pleisters en een koortsthermometer. Als je ziek wordt is het wel zo prettig om in ieder geval te weten of je koorts hebt. Een oorthermometer is vaak het gemakkelijkst en snelst in gebruik. Gebruik je lenzen? Neem daar dan de juiste spullen voor mee, en denk ook aan middeltjes tegen insectenbeten.

 

Ook handig

 

Heb je dit allemaal ingepakt? Dan kun je op zich veilig vertrekken. Natuurlijk, je pakt je kleding nog in, en je schoenen. Er gaat een toilettas mee, met voldoende zonnebrandcrème, en ook je telefoon en zijn oplader vergeet je natuurlijk niet. Je zonnebril, boeken of tijdschriften, zwemkleding en eventueel handdoeken: de meeste mensen denken er wel aan om dit allemaal mee te nemen. Vergeet je toch iets? Schiet niet in de stress. Veel van dit soort spullen zijn ook op je vakantiebestemming te koop, dus het vergeten ervan verpest niet meteen je vakantie.

https://www.vipermedical.nl