Erikvenneman
Beauty en verzorging

Een zoektocht naar unieke ringen

Tijdens mijn zoektocht naar een set unieke ringen voor mijn vrouw heb ik allerei juweliers bezocht. Spijtig genoeg spraken de collecties mij niet aan. De ontwerpen leken wel kopieen van elkaar, ze ontbraken wat creativteit. Het grootste deel was simpelweg te eenvoudig. En omdat mijn vrouw houdt van opvallende juwelen, moest ik dus mijn zoektocht voortzetten.

Gelukkig kwam ik via Facebook op de pagina van Wim Meeussen terecht.

Wim Meeussen is een goudsmid. Hij ontwerpt en fabriceert zelf allerlei juwelen, waaronder dus ook ringen. Een groot deel van zijn assortiment bestaat uit unieke ringen (kijk hier) waarvan er slechts één exemplaar wordt gemaakt. Deze ringen worden getypeerd door creatieve vormen en een of meerdere kleurenstenen zoals een saffier of tourmalijn. Deze ontwerpen zie je echt nergens anders.

Dat was het teken om met mijn vrouw een bezoek te doen aan de juwelierszaak van Wim Meeussen in Antwerpen (info). Hij heeft een prachtig pand in de Wijngaardstraat, niet ver van de oude markt en de kathedraal. Binnen werden we vriendelijk begroet door de verkoopster, die ons meteen vroeg waarmee ze ons kon helpen.

Ze toonde met plezier enkele unieke ringen die momenteel in het assortiment zaten. Maar ze vertelde ons ook dat maatwerk mogelijk is. Omdat Wim een goudsmid is, kan hij juwelen maken volgens de wensen van de klant. Dat sprak ons meteen aan. Zo stelden we samen met de verkoopster een unieke ring samen in geel goud van 18 karaat met enkele donkerbruine kleurstenen – geinspireerd door een paar ontwerpen die in de winkel lagen en op de website stonden. Enkele weken later was de ring klaar en mochten we hem komen ophalen. 

Het is leuk om te weten dat deze ring voor honderd procent uniek is. Niemand ter wereld draagt hetzelfde ontwerp. Dat maakt van deze ring het ideale cadeau.