Erikvenneman
Woning en Tuin

Een tuinhuis op maat laten maken

Bij de uitbreiding van jouw woning twijfel je misschien tussen een aanbbouw of juist voor een uitbreiding van jouw woonruimte met een tuinhuis op maat. Wij willen je graag verder helpen met het kiezen voor een tuinhuis op maat of juist een aanbouw aan de woning vast.

Je nieuwe tuinhuis op maat is de perfecte plek om een conectie te hebben met jouw tuin of zelfs in de buitenlucht te zitten. Je kan hier genieten van de zon of lekker in de schaduw zitten onder het afdak. Zorg dat je weet wat het doel is van je tuinhuisje. Wil je alleen de zomer lekker buiten zitten, juist in de winter of moet jouw tuinhuis voornamelijk als opslag voor tuinmeubelen dienen?

Wat is het verschil tussen een tuinhuis en een uitbouw?

Het grote verschil tussen het tuinhuis en een aanbouw is het bouwmateriaal. Naast dat een tuinhuis de ideale plek is om tuinspullen op te bergen, biedt een tuinhuis met veranda meer mogelijkheden dan een aanbouw. Een aanbouw zorgt juist voor een uitbreiding van de leefruimte aan het huis vast. Een tuinhuis op maat creëert een geheel nieuwe ruimte bij jouw woning en staat op zichzefl. In het algemeen kan je stellen dat een op maat gemaakt tuinhuis altijd een aanbouw is, maar een aanbouw niet hetzelfde is als een tuinhuis op maat.

Snel gebouwd

Het verschil tussen een aanbouw en een tuinhuis op maat zit ook in de tijd die nodig is om het te plaatsen. Bij een aanbouw zijn veel verschillende vakmensen betrokken, zoals metselaars, dakdekkers en stukadoors. Voor het plaatsen van op maat gemaakte tuinhuizen, komt meestal maar een partij kijken. Daardoor is het mogelijk binnen in een aantal dagen het tuinhuis te bouwen. 

Waar moet je aan denken bij het bouwen van een tuinhuis?

Zorg dat je duidelijk weet wat je wilt. Neem de tijd om te oriënteren en jouw eisen en wensen op papier te schetsen. Wellicht kun je proberen om al een schets te maken. Welk type tuinhuis wil je plaatsen? Je kan bijvoorbeeld kiezen uit een tuinhuis met veranda of een houten tuinhuis met overkapping. Verder is een prieel ook een optie. Het verschil tussen een houten prieel en een tuinhuis is dat een prieel aan de zijkanten open is. Genoeg om over na te denken dus. Heb je interesse in een tuinhuis op maat? Dan vind je bij Handelsonderneming Kirkels verschillende op maat gemaakte tuinhuizen.

 

https://handelsondernemingkirkels.nl/tuinhuis-op-maat/