Erikvenneman
Image default
Bedrijven

Een eigen onderneming beginnen

Het is echt leuk om een eigen onderneming te beginnen. Het voordeel van een eigen onderneming is dat je je eigenbaas bent. Je bent dus zelf verantwoordelijk voor de dingen die je doet. Dit brengt natuurlijk ook een hoop verantwoordelijkheden met zich mee. Zo moet jij je niet verantwoorden voor een baas of voor een leidinggevende maar heb jij deze verantwoording helemaal zelf. Zo moet je er dus zelf voor zorgen dat je genoeg verkoopt om aan het einde van de maand de huur van je bedrijfspand te kunnen betalen. Daarnaast dien je genoeg geld over te houden om zelf van te kunnen leven met je gezin. Dit betekent dat het dus belangrijk is om een goed inzicht te krijgen in de dingen die moet. Denk bijvoorbeeld aan het bijhouden van de administratie en het doen van de belastingaangifte.

Veel meer werk dan gedacht

Je dient veel meer dingen bij te houden dan je van te voren zou denken. Zo moet je dus niet alleen voor jezelf de belastingaangifte invullen maar ook voor je bedrijf. Zo dien je dus alle facturen en rekeningen bij te houden om deze als bewijslast aan de belastingdienst te kunnen versturen. Daarnaast dien je ook een kloppende administratie bij te houden. In de administratie houdt jij bij hoeveel je werk en welke producten er worden ingekocht en verkocht. Daarnaast is het ook van belang om rekeningen in te boeken.

Toch kies je voor een eigen bedrijf

Toch moet dit je er niet van weerhouden om een eigen bedrijf te beginnen. Dit is namelijk echt heel erg leuk. Voor het gemak is het slim om te beginnen met een webshop. Het voordeel van een webshop is dat je niet echt een pand nodig hebt. Je kunt de producten namelijk gewoon thuis in de garage opslaan. Daarnaast is het ook makkelijk om vanuit thuis de bestellingen te verzamelen en vervolgens alle producten af te leveren bij een postkantoor. Vanuit dit postkantoor worden de pakketjes dan verstuurd naar alle klanten. Voor je deze stap zet is het verstandig even contact op te nemen met de klantenservice van postnl. Deze klantenservice van postnl kan je namelijk helpen met het vinden van de juiste verzendmethode. Zo bespaar jij je klanten en jezelf een hoop geld.

http://nl-contact.nl/klantenservice-postnl/