Erikvenneman
Bedrijven

Een dakkapel kiezen: de beste tips waar u op moet letten

Het vinden van de juiste dakkapel voor uw woning is niet direct de eenvoudigste klus die er is. Enkele nuttige dakkapel tips kunt u daarom ongetwijfeld wel gebruiken. Qua dakkapellen is er namelijk nogal wat keuze. Zo kunt u kiezen uit materialen als hout, kunststof of aluminium. Maar ook qua soorten zijn er de nodige opties. Denk aan een extra lange dakkapel, een nokverhoging, een hoekdakkapel of een standaardmodel. De dakkapel tips hieronder helpen u om slim te kiezen uit de grote hoeveelheid opties die er zijn.

 

Welk materiaal is geschikt in uw situatie?

Maak allereerst een weloverwogen beslissing welke materiaal u het meeste past. Houdt u van een dakkapel die er echt en natuurlijk uitziet? Dan kunt u waarschijnlijk goed uit de voeten met een stijlvolle houten dakkapel. Zoekt u daarentegen een kapel of nokverhoging die geen of weinig onderhoud nodig heeft, dan is kunststof de slimste keuze. Dakkapellen van kunststof hoeft u namelijk niet te schuren en verven. En dat scheelt u niet alleen een hoop werk en tijd, maar ook in financieel opzicht profiteert u van kunststof.

Het model en type kiezen

Afhankelijk van de grootte en vorm van uw dak is het ongelijk om diverse keuzes te maken. Heeft u een hoek of kromming in het dak zitten, dan is de optie voor een dakhoekkapel slim: zo benut u de bovenverdieping optimaal. Vaak is een wat grotere dakkapel of een nokverhoging aan te raden, omdat u voor een relatief kleine meerprijs flink wat extra leefruimte creëert. Tegelijkertijd kan een grotere dakkapel naar verhouding ook duur uitvallen wanneer er een hoop aanpassingen aan het dak gedaan moeten worden voordat de dakkapel geplaatst kan worden.

Kleur en stijl van de dakkapel

Kies ten slotte voor een passende kleur die bij uw smaak en het straatbeeld past. Een lichte kleur oogt hierbij ruimer en is vaak mooier dan donkere kleur. Ook kunt u gaan voor een op hout lijkend profiel en tegelijk van de voordelen van kunststof profiteren.