Erikvenneman
Particuliere dienstverlening

Een rouwboeket laten maken?

Een van de dingen die bij een uitvaart geregeld mot worden is de bloemen, Vaak wordt er gekozen voor een aantal rouwstukken op de kist en of rouwkransen erbij. Maar een mooi rouwboeket kan ook. Bijvoorbeeld voor in de kerk of ook voor op de begrafenis kist. Je kunt er voor kiezen om zelf een rouwboeket te maken, misschien heb je wel mooie  bloemen in de tuin. Maar het kan ook goed zijn dat je al druk genoeg bent met andere zaken. Dan kan je ook een rouwboeket laten maken.

Wat is een rouwboeket

Een rouwboeket wordt op de dag van de uitvaart gemaakt en bezorgd door de bloemist. Het wordt het meest besteld door collega’s en kennissen van een overledene. Een rouwboeket wordt meestal liggend geschikt, en krijgt dan geen water. Om deze reden wordt een liggend rouwboeket alleen op de dag van de uitvaart zelf gebracht. Een rouwboeket is een wat voordeliger alternatief voor een rouwstuk. Een ander verschil is dat een rouwstuk wordt vaak besteld door familie, vrienden, collega’s en andere mensen die dichtbij de overledene stonden. Rouwstukken blijven enkele dagen mooi, omdat ze in oase gestoken zijn en de bloemen zo worden voorzien van water.

Een rouwboeket door de bloemist

Een rouwboeket laten maken kan bij de bloemist. De bloemist kan rouwboeket maken in verschillende stijlen. Zo kunt u altijd een mooi rouwboeket wat past bij het afscheid. De meeste bloemstukken kunnen gemaakt worden in diverse kleuren en afmetingen. Heeft u andere wensen? De bloemist kan ook een rouwboeket maken in opdracht. U kunt bijvoorbeeld de lievelingskleur van de overledene doorgeven of planten en bloemen waar hij of zij van hield.  Zo wordt een afscheid natuurlijk extra speciaal. Wat u ook wilt, de bloemist heeft altijd genoeg bloemen in voorraad voor het maken van een persoonlijk en mooi rouwboeket.