Erikvenneman
Image default
Particuliere dienstverlening

Je moet een woning kopen maar weet niet waar je moet beginnen

Je wilt verder nadat je heel lang in een huurhuis of bij je ouders hebt gewoond. Je gaat je eerste huis kopen maar hebt natuurlijk nog niet zoveel ervaring met de aankoop van een huis. Om jouw in dit proces te ondersteunen geven wij je een aantal tips die jou begeleiden in het aankoopproces.

Ervaring

Het is als eerste verstandig om eens opzoek te gaan naar mensen die wel al ervaring hebben met de aankoop van een huis. Je kunt deze mensen dan namelijk om advies vragen. Dit zijn bijvoorbeeld vrienden, familie of kennissen. Deze mensen zitten in jouw buurt en zullen daarom sneller bereidt zijn om jou te helpen. Zij zullen jouw ook het beste advies willen geven op basis van de ervaring die zij zelf hebben opgedaan bij de aankoop van hun eigen huizen. Er zijn namelijk vast en zeker mensen waarbij de aankoop van een huis zonder al te grote problemen is verlopen. Daarnaast is het advies van mensen die wel veel problemen bij de aankoop van hun huis hebben gehad ook heel erg belangrijk. Neem deze mensen dan ook mee tijdens een bezichtiging van een huis. Zij kunnen namelijk met een kritische blik naar het huis kijken die jij niet hebt omdat je verliefd bent op het huis. Zorg er dus voor dat je bij een tweede bezichtiging dus iemand meeneemt met een kritische blik. Na de bezichtiging kun je dan met deze persoon reflecteren op het huis. Hij of zij kan dan zijn of haar mening geven over het huis en belangrijke details belichten.

Aankoopmakelaar

Je kunt er ook voor kiezen om de ervaring die je mist in te kopen via bijvoorbeeld een aankoopmakelaar. Deze zorgt er dan namelijk voor dat jouw standpunten gewaarborgd blijven. Hij kan je dan ondersteunen met op het gebied van de regels, de waardebepaling, de inspectie en een eventuele bouwtechnische keuring. Daarnaast staat hij je natuurlijk bij tijdens de onderhandelingen.

Funda

Het kan daarnaast verstandig zijn om eens rond te kijken op Funda om te kijken naar huizen die passen binnen jouw budget en wensenpakket. Via Funda kun jij een goed eerste beeld krijgen van jouw eerste huis. Op Funda staan namelijk heel erg veel te koop aangeboden huizen. Deze huizen zijn te vinden met foto’s en beschrijving van de details van het huis. Zo krijg jij dus al een goede eerste indruk van een huis. Kijk bijvoorbeeld eens op huis kopen Roermond.

https://www.vancromvoirt.nl/