Erikvenneman
Image default
Bedrijven

De opzet van je eigen bedrijf

Je eigen baas spelen kan een hele uitdaging zijn. Alle verantwoordelijkheden van het bedrijf liggen bij jou en daardoor ben je dus ook aansprakelijk als er iets fout gaat. Afschuiven van schulden of problemen kan niet meer en dien je zelf op te lossen. Ook het opstellen van een werkschema dien je zelf te doen en hier ben je dan ook zelf verantwoordelijk voor. Dit zal het mogelijk maken om elk moment dat jij wilt te gaan werken. Sommige zien dit als een opluchting terwijl andere het meer als een hel zien. Benieuwd geworden naar zzp’er worden? Lees dan hieronder wat het allemaal inhoudt.

Je eigen bedrijf hoe werkt dat?

Eigen baas spelen is nog niet zo makkelijk. Je kunt niet zomaar ermee beginnen en dient je onder andere eerst te registreren. Ook moet je gaan nadenken over wat je precies wilt gaan verkopen. Zijn dit producten of ga je toch liever voor diensten? Heb je hier een overzicht van ? Mooi, dan wordt het tijd om je in te schrijven bij de KVK. Inschrijven bij de KVK is een vereiste om in Nederland een bedrijf te kunnen starten. Doe je dit niet? Dan kan het je een flink aantal boetes opleveren en dat wil je natuurlijk niet hebben.

Als eigen baas uren registreren

Het registreren van je gewerkte uren is nou niet bepaald het leukste wat je kan doen. Het is niet alleen saai, maar neemt ook nog enorm veel tijd in beslag. Houd je hier geen rekening mee ? Dan kan ej al snel in de problemen komen doordat je jezelf niet kan verantwoorden bij de belastingdienst. Dit wil je liever niet meemaken en daarom moet je vanaf het starten van je onderneming je urenregistratie goed bijhouden! Onder andere het maken van een Excelsheet of het kopen van een speciaal porgramma kan hiervoor zorgen!