Erikvenneman
Image default
Gezondheid

Ademhalingstechnieken voor ontspanning

Veel mensen zweren erbij: ademhalingstechnieken. Het helpt je ontspannen en geeft een gevoel van rust in je lichaam. En dat kunnen de meeste mensen wel gebruiken in deze hectische wereld. Door onder andere stress gaan veel mensen op een verkeerde manier ademhalen. Dit noemen we ook wel periodiek ademen. Deze onrustige manier van ademhalen kan nog meer stress opleveren. Bepaalde ademhalingstechnieken aanleren kan helpen om de rust in je lichaam terug te vinden.

Verschillende soorten ademhalingstechnieken

Er bestaan talloze ademhalingstechnieken. Zo heb je de ‘Pranayama’ techniek, afkomstig uit het yoga. De Wim Hofmanmethode is een veel gebruikte methode ontwikkelt door een Nederlander. Deze methode zou het immuunsysteem versterken. Verder heb je nog de Buteyko methode. Het doel van de methode is om zo plat mogelijk te ademen en niet diep inademen. Dit zou het lichaam opnieuw trainen en zo helpen tegen hyperventilatie. Dit zijn maar enkele van de vele technieken die er zijn. Je zal zelf moeten uitvinden welke ademhalingstechniek het beste bij jou past. Dit is voor iedereen verschillend

Is het leren van ademhalingstechnieken moeilijk?

Het zal waarschijnlijk even duren voor bepaalde ademhalingstechnieken gewoonte worden. Net als autorijden, is ook dit een techniek die wat oefening baart. Maar moeilijk is het zeker niet, het vergt doorgaans alleen wat tijd. Neem deze tijd dan ook en heb geduld. Na een aantal keren oefenen zul je al merken dat je verschil gaat zien. Bij de een gaat dit sneller dan bij de ander. Maar ademhalingstechnieken kan iedereen leren.

https://buteyko-limburg.nl/ademhalingstechnieken/