Erikvenneman
Image default
Aanbiedingen

Wat is een vloer egaliseren?

Wil je binnenkort een vloer leggen of laten leggen? Dan sta je er misschien nog niet zo bij stil, maar het egaliseren speelt daarin een belangrijke rol. Voordat we daar verder op in gaan leggen we je graag uit wat egaliseren is. Als je namelijk een nette en strakke vloer wil, dan is het egaliseren de eerste stap. We verstaan hieronder het gladstrijken of gelijk maken van de vloer. Het is niet iets wat je zomaar zelf moet gaan doen. Het is namelijk vakwerk en de specialist kan dit dan ook op korte termijn bij jou uitvoeren. 

Hoe een vloer egaliseren?

De specialist weet precies hoe het vloeren egaliseren in zijn werk gaat, maar we geven je er graag een beeld van. Welke primer moet je gebruiken? Welke materialen? Wat is voorbewerking? Dit zijn vragen die de vakman kan beantwoorden en ook uitvoert in de praktijk. Hij zal er alles aan doen om te zorgen dat jij de meest egale vloer krijgt. Een groot voordeel is dat jij alles uit kunt besteden, je hebt er dan geen omkijken naar. Je hoeft alleen maar je wensen kenbaar te maken, dan komt er een offerte en als je daarmee akkoord gaat kan het werk snel worden ingepland en uitgevoerd. 

Waarom een vloer egaliseren?

Als je je vloer laat egaliseren, dan gaat je nieuwe vloer langer mee. Wanneer dat er namelijk sprake is van een oneffen vloer, kunnen er vochtproblemen ontstaan en dat wil je natuurlijk ook op alle mogelijke manieren voorkomen. Een nieuwe vloer kent ook een langere levensduur wat ook in jouw voordeel is. Een goede basis is het halve werk en dat geldt ook zeker bij een vloer. Je zal het zelf mogen ervaren als je hier ook voor kiest.