Erikvenneman
Eten en drinken

Big Green Egg – een outdoor cooking experience!

Waarschijnlijk heb je hem wel eens op TV gezien bij een (outdoor) kookprogramma. Ja, we hebben het hier over de BIG GREEN EGG, de oerdegelijke BBQ voor outdoor cooking liefhebbers!

Koken, grillen, bakken, en braden met de Big Green Egg bbq

♨️De Big Green Egg is een zeer veelzijdige outdoor cooker c.q. barbecue. Dat betekent dat je er op kunt koken, grillen, bakken, en braden. Wat de Big Green Egg speciaal maakt is dat hij van keramiek gemaakt is. Niet zomaar een keramiek, want dit type keramiek is ontwikkeld door NASA! 

 

Barbecue met een authentieke smaakbeleving

De barbecue is bestand tegen zeer hoge temperaturen, en extreem duurzaam. Door zijn unieke vorm en de extreem isolerende eigenschappen van de keramieke wanden, wordt de luchtcirculatie geoptimaliseerd wat de bereidingen van de maaltijden ten goede komt. Zo blijven de sappen in de gerechten behouden, en dat zorgt voor de authentieke smaak.

Het is dus niet zo verwonderlijk dat topchefs de Big Green Egg outdoor barbecue aanprijzen!

 

Wat is een kamado?

De naam kamado is afgeleid uit het Japans en betekent oven. Je kun je veel kamado bbq’s kopen, van de Kamado Joe tot aan de Big Green Egg. Wanneer we een kamado bekijken, dan valt het op dat ze vrij veel op elkaar lijken. De vorm heeft veel weg van een ei, vooral bij de Kamado Joe en de Big Green Egg. Deze twee kamado modellen uit elkaar houden is niet moeilijk, want de Kamado Joe is rood van kleur en de Big Green Egg is groen.

 

Verschil tussen de Big Green Egg en Kamado Joe

Het voordeel bij de Big Green Egg is dat de wielen een stuk groter zijn, wanneer je voor het onderstel kiest, dan bij de Kamado Joe. Dit maakt het verplaatsen een stuk makkelijker wanneer je terras of bestrating niet helemaal vlak is.

Het verschil tussen de twee qua kook, grill, en bakresultaten is echter vrij klein. Ze doen beide uitstekend hun werk. Qua design zijn ze net even iets anders, ook qua materiaalgebruik zijn ze niet helemaal gelijk. De Big Green Egg komt net een stukje chiquer over doordat de side tables en de handgreep van hout zijn. Ook vinden veel mensen de groene kleur van de Green Egg mooier staan in de tuin of het terras, maar smaak verschilt natuurlijk!

 

Big Green Egg kopen

Je kunt de Big Green Egg kopen in verschillende formaten. De Green Egg is een van de weinige kamado bbq’s die in zoveel maten verkrijgbaar is! Je kunt de Big Green Egg kopen in maat mini, mini-max, small, medium, large, xl, en xxl. Zo kun je als klein gezin genieten van deze prachtige bbq topper, maar ook met zeer grote groepen. 

De BGE mini is bijvoorbeeld gericht op 4 personen, terwijl de xxl gebruikt kan worden voor grote groepen. Hierdoor is de Big Green Egg XXL zeer geschikt voor feesten, partijen, en catering. De XXL heeft een rooster met een afmeting van maar liefst 73cm en daardoor kom je nooit ruimte te kort.

Voor ieder model kun je zeer veel accessoires kopen. De accessoires vergroten de veelzijdigheid van de kamado bbq waardoor je zelfs een pizza kunt maken, of een stoofpotje. 

Cookers and Grills heeft alle modellen staan, en alle denkbare accessoires. Je kunt ze hier niet alleen in de winkel bezichtigen, maar je kunt ook een BBQ workshop volgen onder leiding van een topchef!