Bezwaar aantekenen tegen een strafbeschikking

Is het zo dat je een strafbeschikking hebt ontvangen? Kies er dan niet voor om deze direct zonder meer te accepteren want dat kan heel vervelende gevolgen voor je hebben waar je niet altijd direct bij stilstaat. Maak altijd bezwaar strafbeschikking zodat je straf minder wordt of misschien zelfs wel kwijtgescholden.

Een advocaat kan hulp bieden

Als je een strafbeschikking ontvangen hebt dien je wel binnen twee weken bezwaar te maken, anders is het te laat om dit te kunnen doen en kun je niets anders dan de beschikking aanvaarden. Neem altijd een advocaat in de hand om je bij te staan. Zij kennen het klappen van de zweep en kunnen de situatie in jouw voordeel laten uitvallen en heeft strafbeschikking geen nare gevolgen voor je.  

Bezwaar aantekenen tegen een strafbeschikking

Een te hoge straf voorkomen

Een strafbeschikking komt rechtstreeks van de Officier van Justitie. Zij willen hiermee bereiken dat je snel een straf krijgt maar ook dat het geen lang aanslepende rechtszaak wordt. Veelal zijn de dossiers echter onvolledig waardoor de straf hoger uitvalt dan wanneer je wel voor de rechter zou verschijnen. Om een te hoge straf te voorkomen kun je dan het beste de strafbeschikking aanvechten. Op die manier kun je de straf beperken en soms wordt deze zelfs volledig kwijtgescholden zodat je er meteen vanaf bent. 

Aantekening op je strafblad

Daarnaast kan het accepteren van een strafbeschikking nare gevolgen hebben op de lange termijn. Als je de strafbeschikking accepteert krijg je een aantekening op je strafblad. Dit kan later problemen opleveren als je een Verklaring Omtrent Gedrag wilt aanvragen. Veel (toekomstige) werkgevers vragen hierom en als je een dergelijke verklaring niet kunt overleggen kan dit betekenen dat je een leuke baan aan je neus voorbij ziet gaan. Reden genoeg dus om de strafbeschikking altijd aan te vechten.  

Tags:

Gerelateerde berichten die u wellicht interesseren