Erikvenneman
Image default
Bedrijven

Afval container huren tijdens uw verbouwing?

Eind 20e eeuw is men op grote schaal begonnen met het scheiden van afval. Deze afvalscheiding is wel nodig omdat er ieder jaar tot 50 miljoen kilo aan zwerfafval op straat komt. Ook tijdens een verbouwing ligt het voor de hand dat u veel afval heeft. Denk hierbij aan bouw- en sloopafval. Het is aan te raden op een afval container te huren tijdens uw verbouwing. Dit afval kunt u zonder toeslagen kwijt.

 

Welk formaat afval container moet ik huren?

De meest verhuurde afvalcontainers zijn 3m³, 6m³, 10m³. Maar welk formaat is geschikt voor u? Ten eerste moet u bij het bedrijf kijken welke maten ze ter beschikking hebben. De meeste gangbare containermaten worden hierna beschreven. In een 3m³ passen ongeveer 30 volle kruiwagens, bij een 6m³ afval container ongeveer 60 kruiwagens en bij 10m³ ongeveer 10 kruiwagens. Maar als u een afval container huurt dan bent u afhankelijk van het soort afval. Bij het afvoeren van grond en aarde kan de gehele inhoud van de container gebruikt worden. Als het alleen mogelijk is om een kleine afval container te huren, dan is het een optie om het afval zo klein mogelijk te maken. Dan kunt u de inhoud van de gehuurde afval container zo efficiënt mogelijk benutten. Houdt bij het afvalcontainer huren als vuistregel dat 1m³ ongeveer gelijk staat aan 10 kruiwagens afval.

 

Waar moet ik de afval container plaatsen?

De meeste gehuurde afval containers passen op de parkeerplaats. Dit geldt niet voor alle afval containers. Het is dus belangrijk om de afmetingen van parkeerplaatsen te weten. Er zijn verschillende parkeervakken: haakparkeervakken, hoekparkeervakken en langsparkeervakken. Het eerste parkeervak staat haaks op de doorgaande weg. De tweede parkeervak is een vak waar u schuin in kunt rijden. Deze twee zijn beide 450 x 240 cm. Het laatste parkeervak is een vak dat parallel aan de weg loopt waar u over het algemeen in file parkeert. Deze is groter dan de rest, 600 x 250 cm.

 

Houd rekening met de vrachtwagen

Een vrachtwagen moet de gehuurde afval container plaatsen en weer ophalen. Hier moet ook genoeg plaats voor zijn. Een vrije parkeerplaats alleen is dus niet genoeg. Een vrachtwagen heeft ongeveer 8 meter nodig, dit betekent dat u ongeveer voor een vrachtwagen drie parkeervakken moet vrijhouden.

 

https://afvalcontainersrijnmond.nl/