Erikvenneman
Image default
Bedrijven

Wonen in Maastricht en de voordelen

Maastricht is een grote stad die zowel nationaal als internationaal bekend staat. Er wordt veelal gespeculeerd hoe dit gekomen is en waardoor dit gekomen is? Heeft het te maken met de ideale ligging, de aanwezigheid van grote nationale en internationale werkgevers? Of heeft het te maken met iets anders? In deze blog gaan we je hier antwoord op geven en gaan we je de reden vertellen achter de populariteit van deze stad. Lees snel verder om meer te weten te komen over de stad en bijbehorende cultuur.

Waarom kiezen mensen voor Maastricht?

In alle waarschijnlijkheid heeft dit te maken met de aanwezigheid van Univesiteit Maastricht. De universiteit staat internationaal en nationaal hoog aangeschreven en dit zorgt voor grote toestroming van nationale en internationale studenten. De omvang van deze stromen is zo groot dat er voor de corona een hoog te kort was aan beschikbare woonruimtes voor deze studenten en internationale werknemers in Maastricht. Dit had al gevolg dat het veel moeilijker werd om een woonplek te vinden, het aanbod schaarster werd en dan de vraag en daardoor prijzen begonnen toe te nemen. De andere oorzaak heeft te maken met de aanwezigheid van internationale werkgevers. Voorbeelden hiervan zijn Vodafone, Mercedes en Nescafe.

Een makelaar in Maastricht vinden

Is het onmogelijk om in Maastricht een huis te vinden? Nee hoor, er zijn  genoeg makelaars in maastricht aanwezig die je hierbij kunnen helpen. Makelaar Maastricht is daardoor een veel gezochte zoekterm via Google en andere zoekmachines en levert maandelijks duizenden resultaten op. De vraag wat je je beter kan stellen is: “Kan ik de huizen in Maastricht betalen met mijn loon of moet ik buiten de stad gaan kijken?”. Op die vraag kan er wel een antwoord worden gegeven. Verdien je meer dan gemiddeld en koop je samen met een partner een huis? Dan is het mogelijk om een huis in het center van Maastricht te vinden. Verdienen jij en je partner ondergemiddeld? Dan is het beter om iets meer uit het center te gaan kijken naar een mogelijke woonplek. In het centrum zal de kans namelijk erg klein zijn.

 

 

https://www.amh-makelaars.nl/