Erikvenneman
Image default
Auto's en Motoren

4 tips voor het verkopen van een oudere auto

Ben je de trotse eigenaar van een relatief oude auto? Heb je op dit moment bijvoorbeeld een auto die al 15 jaar oud is? Dan is het verkopen van een dergelijke auto niet al te makkelijk. Een officiële dealer zit vaak niet meer op zo’n auto te wachten, terwijl je bij een universeel autobedrijf een laag bod op jouw auto kunt verachten. Gelukkig zijn er alsnog voldoende mogelijkheden om een mooi bod op jouw relatief oude auto te krijgen!

Tip 1: maak gebruik van ikwilvanmijnautoaf.be

Om meerdere redenen is het interessant om jouw auto via Ikwilvanmijnautoaf.be te verkopen. Via deze partij verkoop je jouw auto gemakkelijk, snel én tegen een interessant bod. Een heel interessant bod zelfs; meerdere geïnteresseerden kunnen tegen elkaar opbieden, waardoor je al snel een mooi bedrag voor jouw auto kunt ontvangen. Ook al is je auto op dit moment bijvoorbeeld 15 jaar oud.

Tip 2: was de auto netjes

Als je een relatief oude auto verkoopt, is de kans groot dat de auto al over de nodige krasjes en deukjes beschikt. Het is van cruciaal belang dat je hierover eerlijk en open bent tegen potentiële kopers. Het advies is dan ook om de auto netjes te wassen, zodat de krasjes en deukjes snel opvallen. Voor geen enkele koper is het immers prettig om een auto te kopen die eigenlijk niet naar wens is.

Tip 3: verwacht niet de jackpot

Bij het verkopen van een relatief oude auto moet je niet de jackpot gaan verwachten. Ja, je kunt een mooi bedrag voor jouw auto ontvangen. Maar, dit bedrag komt niet in de buurt van hetgeen je heel graag zou willen. Ga daarom van een relatief lage verkoopprijs uit; dan kan het eigenlijk alleen maar meevallen!

Tip 4: verkoop jouw auto en caravan tegelijkertijd

Wil je ook jouw caravan verkopen? Dan is dit hét moment. Door jouw auto en caravan tegelijkertijd te verkopen, kun je mogelijk profiteren van een leuke combikorting. Sommige opkopers zijn namelijk geïnteresseerd in zowel een caravan als in een auto. Dit betekent dat sommige opkopers mogelijk een mooi bod uit kunnen brengen op zowel jouw auto als jouw caravan!