Erikvenneman
Image default
Internet

Het belang van een review website

Een review website is natuurlijk super handig als jij iets groots gaat aanschaffen. Op een dergelijke website kun je namelijk de bevinden en ervaringen van anderen lezen, die kunnen helpen bij het maken van je beslissing. Wanneer een product of dienst veel negatieve recensies heeft, is de kans groot dat je verder gaat zoeken. Spreekt iedereen vol lof over een product? Dan wil je het (misschien onbewust) ook heel graag hebben. Maar waar moet je op letten bij een review website? Wij zochten het voor je uit!

Aantal

Het aantal reviews dat wordt gegeven is belangrijk als jij je keuze gaat baseren op de reviews. Heeft een product 5 sterren, maar zijn er slechts 2 reviews? Dan moet je bij jezelf nagaan of je wel blind op deze informatie wilt vertrouwen. Als een product maar 1 ster heeft gekregen door 500 reviews, kun je er van op aan dat er iets mankeert aan het product. Wees hier voor jezelf realistisch in.

Sorteren op een review website

Op een review website kun je soms de datum sorteren. Zet de datum in dit geval altijd van nieuw naar oud. Je wilt natuurlijk de meest actuele en relevante recensies lezen, niet die van 10 jaar geleden. Vooral wanneer je een hotel uit gaat kiezen om op vakantie te gaan is het belangrijk om actuele recensies te lezen. Een hotel kan namelijk helemaal verbouwd zijn in de afgelopen 10 jaar, maar dat wisten de mensen die 10 jaar geleden een recensie schreven nog niet.

https://inforeview.nl/